Hlavní obsah

Benicio del Toro poprvé režíroval

Portorický filmový herec Benicio del Toro, který získal v roce 2001 Oscara a o sedm let později si zahrál argentinsko-kubánského revolucionáře Ernesta Che Guevaru, dokončil tento týden na Kubě svůj režisérský debut. Na ostrově natáčel jednu ze sedmi částí filmu Seven days in Havana (Sedm dní v Havaně). Na tiskové konferenci v kubánské metropoli označil svou režisérskou premiéru za "splněný sen".

Foto: Reuters

Benicio Del Toro

Článek

Jeho epizoda, nazvaná El Yuma, vypráví příběh amerického herce, který cestuje na Kubu na seminář. Hlavní roli v ní hraje osmnáctiletý Američan Josh Hutcherson, který účinkoval ve filmech jako Most do země Terabithia a Malý Manhattan.

Čtyřiačtyřicetiletý del Toro už v Havaně pobýval, když se připravoval na roli Che Guevary. Jeho ztvárnění této postavy se zalíbilo historickému vůdci kubánské revoluce Fidelu Castrovi, po jehož boku Che Guavara bojoval, a už v roce 2008 si del Toro přijel do Havany pro cenu za celoživotní dílo.

Film Seven days in Havana se natáčí ve francouzsko-španělské koprodukci. Mezi režiséry dalších epizod jsou například Francouz Laurent Cantet a Španěl Julio Médem. Zahrají si v nich i kubánští herci Vladimir Cruz a Jorge Perugorría, které proslavil film Jahody a čokoláda z roku 1993.

Reklama

Výběr článků

Načítám