Hlavní obsah

Nová DVD - Piraňa 3D, Ďábel i Léto s liškou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na DVD discích vycházejících tento týden se shodou okolností sešlo několik filmů s hororovou tématikou - Piraňa 3D je komediálně laděným remakem slavného hororu, Ďábel je thriller podle povídky M. Night Shyamalana a pokud se neradi bojíte, můžete zkusit poetický snímek jednoho neobvyklého přátelství Léto s liškou.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Piraňa 3D

Klasický americký horor Piraňa z roku 1978 předělal do moderní podoby s využitím 3D technologie režisér Alexandre Aja.

Každým rokem se o jarních prázdninách počet obyvatel u ospalého jezera Victoria rozroste z pěti na padesát tisíc. Ve výhni slunce se tu rozjede hlučná zábava se spoustou alkoholu. Nenadálé zemětřesení na mořském dně probudí predátora, pro kterého jsou účastníci mejdanu skvělou a snadnou kořistí….

Piraňa 3D, USA, 2010, 88 min., české titulky, režie: Alexandre Aja, hrají: Richard Dreyfuss, Ving Rhames, Elisabeth Shueová, Christopher Lloyd, Eli Roth...

Ďábel

Někdejší naděje hororového žánru, režisér Šestého smyslu M. Night Shyamalan, se po neúspěchu posledních filmů rozhodl, že začne produkovat thrillery podle svých povídek. Film Ďábel je prvním z nich.

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se nečekaně zastaví mezi patry. Nikomu se ho nedaří otevřít a lidé ve výtahu začnou postupně umírat. Světla ve výtahu před každou smrtí zhasnou. Kdo je vrahem?

Devil, USA, 2010, 80 min., české titulky, režie: John Erick Dowdle, hrají: Chris Messina, Logan Marshall-Green, Jenny O'Haraová, Bojana Novakovicová, Bokeem Woodbine...

Saw 3D

Hororová série Saw se konečně dočkala svého konce, alespoň to slibují tvůrci: „V dosavadních dílech Saw jsme ponechávali některá témata otevřená, tento díl ale bude skutečně poslední. Odpovíme v něm na všechny otázky, které si kdy fanoušci položili.“

Ústředním motivem je příběh skupiny přeživších, kteří unikli ze spárů šíleného vraha Jigsawa a hledají spásu u svého kolegy Bobbyho Dagena, muže, jehož temná minulost rozpoutá novou vlnu teroru.

Saw 3D, Kanada/USA, 2010, 90 min., české titulky, režie: Kevin Greutert, hrají:Tobin Bell, Costas Mandylor, Betsy Russellová, Cary Elwes, Sean Patrick Flanery...

Léto s liškou

Poetické drama Léto s liškou vypráví příběh neobvyklého přátelství malé dívky s divokou liškou.

Dívenka Bertille zahlédne v lese lišku a chce se s ní spřátelit. Trvá dlouho, než se jí to podaří, ale liška si na ni postupně zvyká a projevuje jí čím dál větší důvěru. Bertille je šťastná, když si s ní může hrát a dovádět s jejími liščaty. Pak se ale začíná na lišku zlobit, protože ji neposlouchá. Jednou si ji přivede domů, ale liška začne být nesvá a proskočí ven oknem….

Le Renard et l'enfant, Francie 2007, 93 min., režie: Luc Jacquet, hrají: Isabelle Carré...

Ned Kelly

Životopisný příběh Neda Kellyho – australského gangstera, který se stal symbolem odporu proti koloniálnímu útlaku Velké Británie a jednou z nejslavnějších australských legend.

Policie ho pronásledovala, stíhala celá zem a za jeho hlavu byla vypsána největší odměna na světě. Musel se skrývat, zatímco jeho přátelé a rodina byli nespravedlivě uvězněni. Ned se ale brzy se svým gangem stal pověstným….

Ned Kelly, Austrálie / Velká Británie / Francie 2003, 105 min., režie: Gregor Jordan, hrají: Heath Ledger, Orlando Bloom, Geoffrey Rush, Naomi Wattsová, Joel Edgerton, Kerry Condon, Emily Browningová…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám