Hlavní obsah

Česká televize vybírá méně na poplatcích

Právo, jp

Česká televize vybrala loni na koncesionářských poplatcích 5,792 miliardy korun, což je o 36 miliónů korun méně než o rok dřív. V roce 2009 vybrala 5,828 miliardy Kč.

Článek

Ve vymáhání neuhrazených koncesionářských poplatků měla loni ČT úspěšnost 35 procent. Upomenula lidi a firmy o dluhy ve výši 260 miliónů korun, zaplaceno dostala jen 91 miliónů Kč. Informace zazněla na středečním jednání Rady ČT.

„Pokles není zásadní. Trend způsobuje současná ekonomická situace a ČT s ní musí počítat. Cca 97 procent koncesionářů řádně platí,“ konstatoval místopředseda Rady Jaroslav Dědič.

Přesto ČT nepolevuje v úsilí o vymáhání jak poplatků, tak i dluhů. „Porovnáváme svoje databáze se všemi databázemi společností, od kterých lidé odebírají elektřinu, a během roku budeme tuto akci tři až čtyřikrát opakovat. Jen v lednu jsme získali šest tisíc nových poplatníků,“ informoval na radě obchodní ředitel ČT Robert Kvapil. Dodal, že vůči neplatičům postupuje ČT standardně, což může vést až k exekuci majetku. Promlčecí lhůta u pohledávek jsou tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám