Hlavní obsah

Nová CD – R.E.M., Avril Lavigne i R. Kelly

Největší novinkou tohoto týdne, alespoň co se týče hudebního trhu, je patnácté album R.E.M. pojmenované Collapse Into Now. Pak je tu Goodbye Lullaby od Avril Lavigne nebo nostalgická deska Love Letter R. Kellyho.

Článek

R.E.M.: Collapse Into Now

Michael Stipe, kytarista Peter Buck a basista Mike Mills neboli legendární trio R.E.M. připravilo v pořadí patnácté album Collapse Into Now, na němž opět spolupracovali s producentem Jacknife Leem, jenž se podílel i na předchozím Accelerate.

Collapse Into Now bylo nahráno v New Orleansu ve studiu Music Shed a v Berlíně ve slavných studiích Hansa, kde vznikla řada legendárních alb včetně Bowieho Heroes či Lust for Life Iggyho Popa.

Skupina pozvala na nové album řadu atraktivních a hlavně jejich srdcím blízkých hostů. Nechybí Patti Smith a její dvorní kytarista Lenny Kaye, extravagantní Kanaďanka Peaches, Eddie Vedder z Pearl Jam a nebo frontman indie popových The Hidden Cameras Joel Gibb. Prvním singlem z alba je skladba Oh My Heart.

Warner

Avril Lavigne: Goodbye Lullaby

Goodbye Lullaby je název čtvrtého studiového alba kanadské zpěvačky Avril Lavigne. Desku, kterou připravovala dva roky, nahrávala s osvědčenými dlouholetými spolupracovníky jako je Deryck Whibley, Evan Taubenfeld, Butch Walker a zejména skladatel a producent Max Martin.

Ve svých písních vždy zpívala o vlastních zkušenostech, o které se dělila se svými posluchači - a deska Goodbye Lullaby není výjimkou. Osobní charakter alba je navíc podtržen zvukem, který je drsnější a syrovější než obvykle. Mezi veselejší skladby nahrávky patří pilotní What The Hell, nespoutaná oslava radosti a svobody, a Stop Standing There, inspirovaná dívčími spolky z počátku 50. let. První singl - What The Hell poprvé zazněl loni na Silvestra.

Sony Music

Lenka: Two

Australská zpěvačka Lenka, která má po otci české kořeny, zažila obrovský boom své pěvecké kariéry v roce 2008, kdy vyšel její debut, z něhož pocházel celosvětový hit The Show. Písně z jejího prvního alba také zazněly v seriálech Chirurgové a 90210.

Tehdy slíbila: “Chci napsat víc písniček o tom, jaké to je být zamilovaná. Na druhém albu jich uslyšíte víc.” S po dvou letech slibu dostála albem nazvaným Two, které je plné zamilovaných písniček a oproti debutu je více taneční. Naživo si ji můžete poslechnout 3. května 2011 v pražském Lucerna Music Baru.

Sony Music

R. Kelly: Love Letter

R. Kelly - nesmírně plodný zpěvák, skladatel, multiinstrumentalista a producent přichází se svým jedenáctým studiovým albem Love Letter.

Tentokrát se rozhodl vzdát hold klasické soulové hudbě 60. - 80. let a na počest oblíbených umělců, jako Marvin Gaye, Jackie Wilson, nebo Stevie Wonder složil kolekci čtrnácti písní, mezi nimiž najdete i hit Michaela Jacksona You Are Not Alone, jehož je autorem (Kelly, ne Jackson).

Sony Music

Kieslowski: Tiché lásky

Duo Kieslowski je novým projektem hudebníka známého jako DKP a pianistky Marie Kieslowské. DKP působil v kapelách Bez peří a Houpací koně a také je členem doprovodné kapely Xaviera Baumaxy.

Album Tiché lásky je křehkou, intimní výpovědí o láskách, které držíme hluboko uvnitř. Vše je zabaleno do výrazných melodií s poetickými a upřímnými texty. Vzniklo album, které obsahuje řadu písní, které sice odkazují na rockerskou minulost, ale jsou překvapivě čisté a až folkové. Písničkářství nalezené v hluku zvazbených kytar a při rachotu bicích se zařazuje do nové vlny písničkářů v Čechách.

Indies Scope

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám