Hlavní obsah

Nová DVD - Schindlerův seznam, Red i Muž v pokušení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na DVD vychází oscarové drama Stevena Spielberga z roku 1993 Schindlerův seznam, akční komedie Red nebo drama Muž v pokušení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Red

Akční komedie Red vznikla na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie Warrena Ellise. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous, tedy: v důchodu, extrémně nebezpečný.

Vypráví příběh penzionovaného agenta CIA Franka Mosese, který žije poklidně a idylicky na venkově. Až do té doby, než se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. V tu chvíli nastává souboj na život a na smrt mezi špičkovým, ale zestárlým agentem, a celým zbytkem CIA.

Red, USA/Kanada 2010, české titulky, režie: Robert Schwentke, hrají: Bruce Willis, Mary-Louise Parkerová, Heidi von Palleskeová, Jefferson Brown, Karl Urban...

Schindlerův seznam

Skutečné události druhé světové války, které ve své knize zpracoval Thomas Keneally, natočil režisér židovského původu Steven Spielberg.

Je konec roku 1939 a do Krakova přijíždí Oskar Schindler, člen nacistické strany a neúspěšný průmyslník, který si dělá zálusk na rychlé zbohatnutí v podobě továrny na smaltované nádobí, kterou umístí v krakovském ghettu a zaměstnává v ní židy. Když se ke konci války rozhodne správa Třetí říše přesunout všechny krakovské Židy do Osvětimi, Schindler se snaží jejich deportaci zabránit…

Schindler's List, USA 1993, 195 min., režie: Steven Spielberg, hrají: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Embeth Davidtz, Götz Otto, Mark Ivanir, Andrzej Seweryn, Friedrich von Thun…

Rolling Stones

Hudební dokument oscarového režiséra Martina Scorseseho z koncertu legendární kapely Rolling Stones vznikl během dvou dnů na podzim 2006 v Beacon Theatre v New Yorku. Zachytil jejich syrovou sílu a přinesl divákům tento filmově hudební zážitek. S první myšlenkou na film přišel frontman kapely Mick Jagger při turné Bigger Bang.

Scorsese natočil první krátký film před pětačtyřiceti lety; už tehdy prý byla hudba Stounů jedním z klíčů pro jeho obraznost. „Působili na mě dávno předtím, než jsem je viděl na vlastní oči. Poprvé jsem zažil jejich koncert v Madison Square Garden a byl jsem naprosto unesen," líčí režisér.

Shine a Light, USA, Velká Británie 2008, 122 min., režie: Martin Scorsese, hrají: Mick Jagger, Keith Richards, Bill Clinton, Jack White, Christina Aquilera, Bruce Willis…

Muž v pokušení

Michael Douglas zažije již podruhé ve své herecké kariéře „volný pád“ – tentokrát v dramatu Muž v pokušení.

Ben Kalmen měl všechno, na co jen člověk pomyslí. Snad proto, že jeho byznysem byly automobily, projížděl serpentiny svého života ostrým smykem, ale jedna zatáčka se mu stala osudnou. V jediném okamžiku ztratil vše: rodinu, postavení i přátele. Jiný na jeho místě by své životní prohry možná řešil alkoholem, on se však rozhodl pro jinou terapii – sex!

Solitary Man, USA 2009, 90 min., režie: Brian Koppelman, David Levien, hrají: Michael Douglas, Jesse Eisenberg, Mary-Louise Parkerová, Jenna Fischerová, Susan Sarandonová, Danny DeVito, Anastasia Griffithová…

Útes smrti

Na motivy skutečných událostí byl natočen hororový thriller Útes smrti, který přináší děsivý a strhující příběh o přežití na otevřeném moři.

Skupina přátel tráví dovolenou snů - týden na plachetnici s potápěním. Když se ale jejich loď převrátí, sny se mění v noční můru. Aby se přátelé zachránili, musí doplavat k nejbližší pevnině. Jakmile se však přiblíží k útesu, na hladině se objevuje ploutev - neklamné znamení, že je pronásleduje smrtící bílý žralok.

The Reef, Austrálie, 2010, 94 min., režie: Andrew Traucki, hrají: Damian Walshe-Howling, Gyton Grantley, Adrienne Pickeringová, Zoe Naylorová, Kieran Darcy-Smith...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám