Hlavní obsah

Barokní hudba a divadlo Veselého blázince rozezní Pražský hrad

– Praha
Novinky, kaz

Barokní hudba 17. a 18. století zazní v neděli 6. března v 19.30 v Míčovně Pražského hradu. Koncertem Les Four Divertissants začíná série Barokních podvečerů, kdy současní čeští a francouzští umělci představí slavné barokní skladatele.

Článek

Ústřední téma –Theatrum Mundi & Theatrum Sacrum – nabídne rozličné pohledy v podobě třech různých vystoupení. Dramatičnost hudby bude vyjádřena v propojení Charpentierovy a Lullyho hudby s Molièrovými komediemi.

Při novodobé premiéře skladeb německého houslisty a skladatele Johanna Friedricha Fasche se posluchači mohou přesvědčit, že komediální přednes lze najít i v čistě instrumentálních dílech.

Na Barokních podvečerech se podílejí čeští a zahraniční pěvci a instrumentalisté, bude je doprovázet soubor Collegium Marianum pod vedením flétnistky Jany Semerádové.

S výjimkou prvního koncertu, který se koná v Míčovně Pražského hradu, se budou vystoupení odehrávat v prostorách Barokního knihovního sálu Collegium Marianum v objektu bývalého servitského kláštera v Melantrichově ulici v Praze 1.

Více informací o programu na www.baroknipodvecery.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám