Hlavní obsah

Nové knihy - Irvine Welsh, Michael Crichton i Stephen King

Nové knižní tituly tento týden nabízejí několik lahůdek – vychází poslední román oblíbeného autora Michaela Crichtona Pirátská odysea, s novinkou Postelová tajemství mistrů kuchařů přichází autor kultovního Trainspottingu Irvine Welsh. A ti, kterým chybí v knihovničce Kingova Nespavost, mají šanci si ji konečně pořídit.

Článek

Irvine Welsh: Postelová tajemství mistrů kuchařů

Hrdinou románu Irvina Welshse Postelová tajemství mistrů kuchařů je úředník hygienické kontroly Danny Skinner, typický welshovský hrdina, opilec, děvkař a fanoušek F. C. Hibernian. Když dostane nového kolegu jménem Brian Kirby, který je jeho pravým opakem, začne ho nejdříve všemožně šikanovat, ale brzy zjistí, že jejich životy jsou nadpřirozeným způsobem propojeny.

V obsáhlém, ale čtivém textu hraje důležitou roli také kapela The Clash a pochopitelně alespoň jeden mistr kuchař, jménem Alan de Fretais. Tato kuchařská celebrita je autorem knihy, již náruživě čte Danny Skinner - a která se shodou okolností jmenuje Postelová tajemství mistrů kuchařů...

Argo, překlad Robert Tschorn, 420 str., váz., 398 Kč

Ken Bruen: Dramatik

Irský autor Ken Bruen píše detektivní příběhy spíše amerického stylu, střižené černým irským humorem. Dramatik je čtvrtá kniha v níž hraje první housle soukromé očko Jack Taylor.

Nemožné se stalo skutečností: Jack Taylor nechlastá a nefetuje a navíc si pořídil zralou přítelkyni. Proslýchá se, že dokonce chodí do kostela... A do toho v krátkém sledu zemřou dvě studentky. Zpočátku se zdá, že jde o nesouvisející tragické nehody. Jedno je však spojuje - pod oběma těly se našla kniha od Johna Millingtona Synge. Jack začíná mít podezření, že si s ním vypočítavý vrah Dramatik chce hrát.

BB art, překlad Tomáš Jeník, 208 str., váz., 229 Kč

Michael Crichton: Pirátská odysea

Svižně napsaný dobrodružný příběh Pirátská odysea z pera bestselleristy Michaela Crichtona je posledním, který dokončil před svou smrtí.

Píše se rok 1665 a Port Royal, hlavní město anglické kolonie Jamajky, zažívá nebývalý rozkvět. Vděčí za něj zejména ziskům z privatýrských výprav proti španělským lodím a koloniím. A právě kvůli privatýrům (pozor, neplést s piráty!) je přístav Port Royal jaksi méně spořádaný, než by dle mínění některých úředníků Jeho Veličenstva měl být. Ovšem privatýři v čele se šaramantním kapitánem Hunterem jsou jiného názoru...

Knižní klub, 288 str., váz., 249 Kč

David Baldacci: Poslední na odstřel

Americký autor thrillerů David Baldacci je bývalý právník, který se svému spisovatelskému koníčku věnoval dlouhá léta při zaměstnání. Už jeho prvotina Absolutní moc, kterou záhy zfilmoval Clint Eastwood, se po vydání dostala do žebříčku bestsellerů.

Web London je hrdina a špičkový odborník v elitní jednotce FBI. Jenže i takové týmy se dají nachytat. Z jedné málem rutinní akce se vyklube past, jejímž cílem je zlikvidovat členy této jednotky. V přestřelce je celý tým brutálně postřílen. Až na Weba. Jeho kolegové v tom vidí zradu a vdovy po kamarádech z práce mu dávají smrt svých manželů za vinu. Weba ale trápí jediná otázka: Proč přežil právě on?

Web London je hrdina a špičkový odborník v elitní jednotce FBI. Jenže i takové týmy se dají nachytat. Z jedné málem rutinní akce se vyklube past, jejímž cílem je zlikvidovat členy této jednotky. V přestřelce je celý tým brutálně postřílen. Až na Weba. Jeho kolegové v tom vidí zradu a vdovy po kamarádech z práce mu dávají smrt svých manželů za vinu. Weba ale trápí jediná otázka: Proč přežil právě on?

Mladá fronta, překlad Jiří Balek, 488 str., váz., 399 Kč

Stephen King: Nespavost

Mistr hororu Stephen King zavede čtenáře do Derry, malého městečka tak velmi dobře známém všem fanouškům. Pod klidným povrchem všedního života zde zuří temné síly a strhávají obyvatele nemilosrdně do svého smrtícího víru.

Hlavního hrdinu provázejí problémy. V poslední době má potíže se spánkem. Mívá vidění, ale není si tak zcela jistý, zda se skutečně jedná jen o halucinace. Stále ještě se nesmířil se svou čerstvou rolí vdovce a zažívá teď opravdu těžké časy...

Beta, překlad Gabriel Gössel, 616 str., váz., nové vydání, 449 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám