Hlavní obsah

Nová CD - Beady Eye, The Streets i Lucinda Williamsová

Mezi hudebními novinkami tohoto týdne najdete například album britské kapely Beady Eye, kterou tvoří část bývalé sestavy Oasis. Dále vychází deska hiphopových The Streets, či americké písničkářky Lucindy Williamsové.

Článek

Beady Eye: Different Gear, Still Speeding

Kapela Beady Eye vznikla z trosek rozpadlých Oasis: za mikrofonem stojí Liam Gallagher a na kytaru hraje Andy Bell. Sestava čítá ještě druhého kytaristu, Gema Archera a bubeníka Chrise Sharrocka. Společně s producentem Stevem Lillywhitem (The La’s, Morrissey, U2) vstoupili Beady Eye v červnu do studia a během dvanácti týdnů vyprodukovali něco, o čem Gem říká “to nejlepší, do čeho jsem se v životě zapojil.”

Třináct hlasitých, zvučných skladeb. Jednu minutu je to rock’n’roll a hned další klasický pop, drsná Bring The Light, inspirovaná Jerry Lee Lewisem a Stones, ve Four Anyone jde o Merseybeat, The Roller (první singl z alba) je glamovka ve stylu T-Rex.

Sony Music

The Streets: Computers And Blues

Deska Computers And Blues by měla udělat definitivní tečku za jednočlennou kapelou The Streets, to alspoň slibuje Mike Skinner, který před deseti lety vtrhl na hip-hopovou scénu a dobyl ji. Jako The Streets vydal čtyři desky.

Na pátou, která právě vychází, se vešlo patnáct písní, na nichž se podílela řada exkusivních hostů - Robert Harvey z The Music, Sharlen Hecotr, Laura Vane, nebo Clare Maguire. První sing se jmenuje Going Through Hell.

Na pátou, která právě vychází, se vešlo patnáct písní, na nichž se podílela řada exkusivních hostů - Robert Harvey z The Music, Sharlen Hecotr, Laura Vane, nebo Clare Maguire. První sing se jmenuje Going Through Hell.

Supraphon/Warner Music

Clare Maguire: Light After Dark

Britská zpěvačka Clare Maguire patří k novým ostrovním nadějím, alespoň podle anktety BBC Sound 2011. Hudbě se věnovala od dětství, v sedmnácti letech se vydala do Londýna, aby se prosadila. Své demonahrávky zavěšovala na MySpace, kde si jí všiml americký rapper Jay-Z.

Její debut s názvem Light After Dark vznikl v produkci Frasera T. Smitha. Toho můžeme znát například z produkcí úspěšných alb Kylie Minogue nebo Adele. Za pilotní singl k debutovému albu, byla vybrána zasněná píseň s magickou atmosférou The Last Dance, kterou doprovází povedený videoklip s obdobnou náladou.

Universal Music

Lucinda Williamsová: Blessed

Lucinda Williamsová je ve svých osmapadesáti letech jednou z nejosobitějších současných zpěvaček blues, rocku, folku a country, což dokazuje slušná sbírka cen Grammy. Myslí si to i časopis Time, který ji v roce 2002 označil za nejlepší písničkářku Ameriky.

Její desáté studiové album Blessed přináší dvanáct skladeb, které koprodukoval známý Don Was (Rolling Stones, Bob Dylan, Willie Nelson). Prvním singlem je bluesově rocková skladba Buttercup, pocta někdejšímu soundu Rolling Stones, v několika dalších písních ji hlasově i instrumentálně podpořil Elvis Costello.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám