Hlavní obsah

Na Colours of Ostrava vystoupí Nick Cave, Swans i Youssou N´Dour

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pořadatelé desátého ročníku Colours of Ostrava v úterý zveřejnili jména dalších velkých hvězd. V Ostravě letos v červenci vystoupí například Nick Cave se svým novým projektem Grinderman, jeden z nejvýznamnějších afrických hudebníků Youssou N´Dour ze Senegalu i legendy newyorské scény – kapela The Swans.

Foto: Profimedia.cz

Nick Cave dorazí do Ostravy

Článek

Mezi dalšími hvězdami festivalu budou například miláčci britské hudební kritiky The Horrors, newyorští rockeři Semi Precious Weapons a také hudebníci z projektu The Herbaliser, vydávající své nahrávky na prestižním labelu Ninja Tune.

Mezi dalšími nově zveřejněnými jmény jsou například belgičtí Aranis, kteří kombinují avantgardní komorní rock se soudobou vážnou hudbou, novozélandská hiphopová kapela Moana and the Tribe, asi nejznámější představitel tzv. alikvótního zpěvu David Hykes a také německý hudebník Stephan Micus, který bývá označován za průkopníka world music.

Již dříve pořadatelé Colours informovali, že na festivalu letos vystoupí například hudebník Brendan Perry, kapela Apollo 440 a hudebníci sdružení v projektu Balkan Brass Battle. Celkem se v Ostravě letos představí na 150 kapel, interpretů či divadelních souborů. Festival Colours of Ostrava se uskuteční od 14. do 17. července, bližší informace o dalších účinkujících jsou k dispozici na webových stránkách www.colours.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám