Hlavní obsah

Hugův Chrám od Matky Boží chtějí točit Tim Burton a Josh Brolin

– Los Angeles

Nová adaptace klasického románu francouzského spisovatele Victora Huga Chrám Matky Boží v Paříži by se mohla objevit na filmovém plátně. Jak v úterý napsal Hollywood Reporter, chystají se na ni společně Josh Brolin a Tim Burton, kteří by chtěli znovu ztvárnit příběh tragické lásky hrbatého zvoníka z chrámu Notre Dame ke krásné cikánce Esmeraldě.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Tim Burton čeká na scénář na motivy Hugova románu Chrám Matky Boží v Paříži.

Článek

Projekt vzniká ve studiu Warner Bros. a scénář píšou Kieran a Michele Mulroneyovi, kteří nyní připravují také nový díl Sherlocka Holmese.

Román z roku 1831 je dlouhodobým lákadlem filmového i televizního světa a na jeho motivy vznikla řada adaptací. Poprvé to byl v roce 1905 film Esmeralda a zatím poslední velké projekty jsou z roku 1997. Tehdy se sešel animovaný snímek ze studia Disney s akčním dobrodružstvím Zvoník od Matky boží, v němž hlavní role ztvárnili Salma Hayeková a Mandy Patinkin.

Foto: Profimedia.cz

The Hunchback of Notre Dame, Gina Lollobrigida jako Esmeralda, Anthony Quinn jako Quasimodo

Projekt, který prosazuje Brolin, který by ho měl i produkovat a zároveň v něm hrát, je zatím v raných fázích. Tim Burton, jehož obraznosti jako by barvitý děj románu byl šitý přímo na míru, se zatím k účasti nezavázal a čeká, jak dopadne scénář, dodal Hollywood Reporter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám