Hlavní obsah

Tata Bojs chystají koncerty i nové album

Skupina Tata Bojs od začátku roku ve studiu Gui-tón připravuje nové album, které by mělo vyjít v červnu. Populární kapela nezahálí ani v koncertních aktivitách, v těchto dnech absolvuje několik výjimečných klubových vystoupení. Informoval o tom manažer Michal Máka.

Článek

Tata Bojs tento týden odehráli dva koncerty se svým elektrickým programem v Brně a v Jihlavě. Právě koncert v brněnské Flédě byl důvodem, proč se ve středu nezúčastnili vyhlašování výročních Cen Anděl, kde byli nominováni v kategorii album dvacetiletí za nahrávku Futuretro.

Na počátku března Tata Bojs z větší části odpojí elektrické nástroje a představí se s elektroakustickou podobou svých písní 5. března v Jazz Tibet Klubu v Olomouci a 6. března v Měšťanské besedě v Plzni.

Klávesy i vozembouch

"Oba koncerty budou, myslím, příjemným vytržením a zpestřením studiové práce na nové desce. Bereme s sebou vozembouch, ruční činelky z Egypta, velký pochodový buben, ale i boosterované akustické kytary a klávesy. Hrát budeme repertoár napříč všemi alby a asi i nějaký předkrm z toho nového," uvedl bubeník a zpěvák Milan Cais.

Připomněl, že speciální komorní úpravy písniček Tata Bojs mají počátek na každoročních charitativních koncertech pro Rozmarýnu, které pravidelně pořádají v komorním prostředí pražského Divadla v Celetné.

Cais do 20. března vystavuje v českobudějovickém Wortnerově domě Alšovy jihočeské galerie svá výtvarná díla. Projekt s názvem Pod kůží se například zaměřuje na objekty, které autorovi připomínají jeho mládí. Návštěvníci uvidí sochy, obrazy a různé instalace.

Porazili Monkey Business

Loni Tata Bojs zvítězili v ojedinělém hudebním klání s Monkey Business, prvním svého druhu v České republice. V pražském klubu SaSaZu na akci s názvem Red Bull Soundclash po čtyřech soutěžních kolech o vítězi rozhodlo přístrojové měření intenzity ohlasu u přítomných diváků.

Tata Bojs založili na sklonku 80. let na pražské Hanspaulce dávní kamarádi z mateřské školy Milan Cais a Mardoša. Na místě kytaristy se vystřídalo několik muzikantů, nyní s nimi vystupuje Vladimír Bár. Sestavu kapely v roli "neustálého hosta" dlouhá léta plnila zpěvačka Klára Nemravová. Sestavu doplnil klávesista Jiří Hradil. Kapela debutovala před 13 lety deskou Ukončete nás...!, následovala alba Nekonečná stanice, Futuretro a Biorytmy. Součástí její diskografie jsou i dvě desky remixů a výběrové album za léta 1989 až 1997 s názvem Šagalí léta.

Koncepční Nanoalbum kapele v roce 2005 při vyhlašování výročních cen Akademie populární hudby přineslo čtyři sošky Andělů. V rámci projektu skupina vydala také knihu Nanobook; navíc inspirovala vznik tanečního představení Nanopicture v pražském Divadle Ponec. Poslední řadové studiové album Kluci kde ste? s velkým hitem Pěšáci vydala kapela před čtyřmi lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám