Hlavní obsah

Televize nabídnou na Silvestra Gotta, Polívku a Anděla

Novinky, Eva Zajíčková

Nova nablýskala studio, pozvala Karla Gotta a publiku slibuje hotový ráj a noc plnou hvězd českého popu. Česká televize rozbila manéž a šapitó, připíchla na něj pár hvězd a pozvala Bolka Polívku, který vyčaruje z drobností za pár korun vtip k nezaplacení.

Článek

Obě televize pozvaly neznámější ze známých osobností a o některé se dokonce podělí. Například Lucie Bílá si na Nově zatančí Novambu a na ČT 1 si zazpívá se skupinou Kale, která jinak doprovází romskou zpěvačku Věru Bílou, oběma pořady projde Martin Dejdar, Jiří Korn, a dokonce i Laura a její tygři. Každá televize však vaří sváteční menu podle jiného receptu, a tak má divák přece jen šanci, že nebude jako obvykle roztěkaně přebíhat od jednoho stolu k druhému, aniž by našel zásadní rozdíl.

Šíp v zákulisí obou hlavních pořadů

Obě televize shodně připravily své hlavní pořady jako dvouhodinové bloky, jenže když dva dělají totéž není to totéž ani v případě, jestliže v zákulisí tahá za nitky jedna a táž osoba. Autorem Božského Silvestra na Nově je totiž Karel Šíp, jenž bude v Manéži zároveň osobně asistovat Bolku Polívkovi a Jiřině Bohdalové, které už léta píše scénáře.

Nova udělala Gotta bezdomovcem

Nejsledovanější domácí televize věří, že nezklamou oblíbené hity oblíbených tváří a že její koktejl zláká většinu diváků. Po loňské přestávce, kdy Nova vysílala jen sestřih starých pořadů, si vybrala nejpopulárnější osobnost domácího šoubyznysu.

Karla Gotta Nova po celý večer spolu s diváky adoruje, ale zároveň si z něj i střílí. Odvážila se něčeho, co si zatím nikdo nedovolil, a když, tak jen opatrně. Král domácího popu, po celý večer obklopen dvěma ženami, Helenou Vondráčkovou a Darou Rolins, její vtípky sice ochotně přijal a před půlnocí se dokonce převlékne za bezdomovce, jenže pod ošuntělým kabátem bude publikum stejně pořád vidět bělostnou košili Mistra. A o to právě jde: s Novou se budou dobře bavit hlavně ti, které potěší, když jejich idol dobrovolně sestoupí z piedestalu - mezi ně.

Věčný klaun Bolek

Samozvaný vládce Valašského království Bolek Polívka může v Manéži udělovat podprsenkový řád i stavět sochu Jiřině Bohdalové, divák bude stejně pořád vidět jeho červený kulatý nos. Král českých klaunů pobaví hlavně ty, kteří mají rádi jeho dětsky odzbrojující objevování kdejaké všední maličkosti, kterou důvěrně znají. Poslední den v roce  jim předvede světové kouzlo, které promění Lišku v lišku, z noční oblohy vykouzlí předpůlnoční Večerníček nevhodný pro děti i Nový rok v povijanu...

Podrobnosti ze svých pořadů obě stanice tají, ale je pravděpodobné, že pravidelný novoroční spor diváků o to, která byla zábavnější, bude letos dočista zbytečný. Jen zkuste vyřešit, co je vtipnější. Když si král hraje na klauna, anebo klaun na krále?

Přidává se i Prima

Prima vytrvale oslavuje konec roku o den dřív než všichni. Na Silvestra ráno  tedy už bude vědět, jak u diváků uspěla. Přestože letos na podzim oslavila desáté narozeniny, zatím jí to nedalo odvahu k tomu, aby se vydala do přímého souboje s většími konkurentkami. Jenže letos ji začala pomalu sbírat: na silvestrovský večer připravila sestřih z vlastních zábavných pořadů, a jestliže uspěje, začne na konec příštího roku chystat i něco navíc, než obligátní filmy.

"Příští podzim bychom rádi vysílali nové zábavné formáty, a tak bychom svého prvního Silvestra mohli sestavit hlavně z jejich speciálních vydání," naznačuje šéf programu Miloš Zahradník. Z předposledního dne v roce však televize nevycouvá úplně: "Už se nám osvědčil. Určitě nebudeme chtít zklamat diváky, kteří si na ně zvykli."

Silvestrovské tipy

Pro pamětníky

Návrat Růžového panteraPrima, 9.25

První ze série filmů o popleteném inspektoru Clouseauovi s Peterem Sellersem v hlavní roli vznikl v roce 1974.

MrazíkNova, 10.35

Klasická ruská pohádka z roku 1964 se dočkala u českého publika takové obliby, jakou nikdo nepředpokládal. V českých televizích nechyběla ani jeden rok.

Odkud já vás známČT 1, 19.10

Sestřih ze zábavných pořadů komika Felixe Holzmanna. Poprvé vystoupil v silvestrovském pořadu v roce 1967, od roku 1971 v něm vystupoval každoročně. Zemřel loni na podzim.

Novinky v prime time

Na kus řeči

Na kus řečiČT 1, 20.00

Sestřih z toho nejlepšího, co se do televizní talk show Miroslava Donutila nevešlo.

Tele tele speciálNova, 20.25

Hodinový pořad provede v krátkosti celým silvestrovským Tele tele vysíláním od Snídaně s Nohou po Televizní noviny a příhody Kopečkovic rodiny až po čtvrthodinový revuální pořad na závěr.

Hodina pravdyČT 1, 21.00

Tři z neúspěšných rodin dostaly poslední den v roce poslední šanci uspět v televizní soutěži.

Alternativa převážně živě

Silvestr s Andělem

Silvestr s AndělemČT 2, 18.00

Silvestr s AndělemČT 2, 18.00Muzikoterapeutické lázně připravil moderátor Pavel Anděl v českém, slovenském a československém duchu. Vystoupí skupina Chinaski, Šteindler a Vávra (úplně nová Česká soda), slovenská skupina Peha, Radim Hladík, divadlo Buchty a loutky a další pacienti československého blázince, kteří na závěr Pavlu Andělovi dokážou, že největší magor je on sám. Alespoň tak si to naplánoval. Ve 21.40 rovněž uvdidíte unikátní dokument Mufíme si pomáhat.

Primu pobízí k zásadní změně její pomalu rostoucí podíl na trhu, který se blíží prvnímu veřejnoprávnímu kanálu, a odrazuje fakt, že zájem inzerentů o reklamu je na konci roku minimální.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám