Hlavní obsah

Kylie Minogue jede turné ve starořeckém stylu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhým koncertem bude v úterý pokračovat turné australské zpěvačky Kylie Minogue nazvané Aphrodite – Les Folies Tour 2011. Uskuteční se ve finských Helsinkách, je vyprodaný a diváci se mohou těšit na podívanou, která se na koncertních pódiích v celosvětovém měřítku jen tak nevidí.

Foto: Reuters

Kylie Minogue při prvním vystoupení svého aktuálního turné v dánském Herningu

Článek

Soudí to alespoň ti, kteří měli možnost vidět úvodní koncert celého turné. Konal se v sobotu v dánském Herningu a dvanácti tisíci diváky naplněná hala byla svědkem splnění slibů, které tým zpěvačky před startem turné dal. Mělo by se tak stát i 2. března v pražské O2 Areně, kam Kylie zavítá již podruhé.

Úvod vystoupení je ve znamení dlouhé předehry, která fanoušky přenese do starého Řecka, v jehož prostředí se pak příběh bohyně lásky, krásy, plodnosti a sexuální touhy odehrává.

Jako první zazněla titulní písnička z posledního alba Aphrodite. Po ní došlo na dvaadvacet dalších, mezi kterými byly i hity Slow, I Believe In You, All The Lovers a další. Na programu byla i There Must Be Angel, coververze skladby britského dua Eurythmics. Vystoupení trvá dvě hodiny a rozděleno je do sedmi částí.

Chrám bohyně

„Odezva na mé poslední album Aphrodite byla naprosto neuvěřitelná a inspirovala mě a můj kreativní tým k vytvoření show, která bude plná radosti, vzrušení a krásy. Nemohu se dočkat, až příští rok vyrazím a setkám se se všemi svými fanoušky,“ řekla zpěvačka před začátkem turné.

Na pozadí obrovského pódia, které organizátory turné vyšlo v přepočtu na půl miliardy korun, vyrostl chrám bohyně Afrodity. Na scéně se během vystoupení společně s Kylie objevilo 26 tanečníků a nad nimi se vznášelo osm tzv. vzduchoplavců „Spidermanů“. Součástí show je totiž unikátní systém, který umožňuje účinkujícím létat nad hlavami diváků v celé hale. Tento systém měl přitom světovou premiéru teprve loni v prosinci v muzikálu Spiderman na Broadwayi.

Scéna je vyvedená ve tvaru srdce a obsahuje více než milión pohyblivých částí. Její nedílnou součástí je i sedm výtahů a třicet vodních fontán, které tryskají do výšky třiceti metrů. Diváci, kteří si zakoupí vstupenky do jejich blízkosti, dostanou od managementu zpěvačky pláštěnky a ručníky, to vše ve speciálních batůžcích jako suvenýr.

Objem nádrží fontány je 41 tisíc litrů a k jejich naplnění je třeba vody ze dvou hasičských cisteren. Voda v nádržích se před večerní show upravuje a ohřívá. Pódium je pak v místech jejího dopadu vybaveno hliníkovými okapy, které umožní bezproblémový odtok tekutiny a její následnou recyklaci.

Pódium po jednotlivých městech Evropy vozí pětadvacet kamiónů. Celou produkci má na starosti více než sto lidí.

Malá princezna

„Toto turné je sice vysoce technicky náročné, já bych ale přesto chtěla zůstat co nejvíce intimní. Tahle show bude poctou starořecké kultuře i poctou všem divákům, kteří jsou mi dlouhá léta věrní,“ řekla Kylie.

Kostýmy pro účinkující vytvořili návrháři od Dolce & Gabbana, kteří se zpěvačkou již v minulosti pracovali. Ani tentokrát si na její adresu neodpustili poznámku, že je to jejich „malá princezna“, pro kterou je radost šít.

„Moji přátelé z Dolce & Gabbana navrhli pro turné úžasné kostýmy,“ oplácela jim Kylie. „Jsem neustále ohromována jejich talentem a láskou, kterou ke své práci chovají. O to více se nemohu dočkat svých fanoušků.“

Než kostýmy a celou show Kylie představí 2. března v Praze, vystoupí ještě v Helsinkách (dnes večer), v Tallinnu (zítra), Rize (25. 2.), Vilniusu (26. 2.), Hamburku (28. 2.) a Berlíně (1. 3.)

Do Prahy by se měla přesunout po skončení berlínského koncertu a zdržet by se mohla i následující den, neboť další vystoupení v Lipsku má na programu až 4. března.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám