Hlavní obsah

TV tipy a chyby: Bond ve Varech, opice na planetě a hasiči na plese

Novinky, Stanislav Dvořák

Víkend bude akční. Střílet se bude v Karlových Varech v kasinu (za to je zodpovědný James Bond) a také na Planetě opic. Naopak ani jeden výstřel nepadne v nádherné nestárnoucí tragikomedii Hoří má panenko.

Článek

Casino Royale

Daniel Craig nastoupil v roce 2006 jako nový Bond a neměl na růžích ustláno. Kritika "vyměklého" Bonda už po letech zeslábla, ale stejně - Connery to není, že.

V rámci své první mise jde agent 007 po bankéři světového terorismu Cifrovi. Aby jej mohl zastavit a rozložit tak teroristickou síť, musí bankéře porazit v pokerovém turnaji. Spolu s ním se na misi vydává sexy Vesper Lyndová.

Sobota 20:00 Nova

Hoří, má panenko

Jestli existuje skutečně kultovní typicky česká tragikomedie, musí to být Hoří, má panenko. Dávno před Samotáři a Pelíšky se Miloš Forman vypravil na vesnici, aby zachytil místní v jejich zemité malosti i velikosti.

Ples se organizačnímu výboru trochu vymkl z ruky, volba miss nevyšla, ale hlášky lidí, jako je pan Šebánek a další, by se daly tesat do kamene. Jedna z těch nejlepších zněla: "Kdo si nenakrad, musí to brát, jako že nevyhrál".

Sobota 20:00 Nova Cinema

Planeta opic

Zásadní sci-fi počin z šedesátých let. Charleston Heston přežije ztroskotání rakety na neznámé planetě podobné Zemi. Musí se vyrovnat s tím, že tu vládnou opice, a to ještě netuší, že planeta není tak úplně neznámá.

Neděle 20:00 Prima Cool

Reklama

Výběr článků

Načítám