Hlavní obsah

"Zuřivý basák" Stevens udělal z metalu funk

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan T.M. Stevens je baskytarista, zpěvák, producent a unikátní persóna, kterou lze těžko k někomu přirovnávat. Chcete-li vidět jeden z koncertů roku, buďte 17. března v pražském Lucerna Music Baru.

Článek

Jeho baskytarový styl je melodický i vzteklý, houpavě zrelaxovaný i naježený. Stevens má zvláštní schopnost propojit útržky funku, metalu, reggae i jazzu tak, aby to působilo jako celistvá písnička a přitom každou chvíli překvapovalo.

Natočil deset desek včetně ďábelsky nadupané pocty Deep Purple (Tribute to Deep Purple According to New York), na které pracoval s Vinnie Moorem, Living Colour a Berniem Worrellem z Parliament-Funkadelic.

Kromě toho spolupracoval jako baskytarista s velkým množstvím hvězd kategorie A, namátkou jmenujme Joe Cockera, Jamese Browna, Tinu Turner, Cindy Lauper nebo Steva Vaie.

Stevens je známý divokou show na pódiu. V Lucerna Music Baru vystoupí s projektem Shocka Zooloo (čeští fanoušci už je mohli vidět v roce 2005 a 2006). Doprovodí ho kytarista Blackbyrd McKnight, člen Headhunters Herbieho Hancocka, a za bicími usedne Gman Sullivan (Beyoncé, Cindy Lauper, George Clinton).

Reklama

Výběr článků

Načítám