Hlavní obsah

Nové knihy - Carol Higgins Clarková, Jonathan Kellerman i Edgar Hilsenrath

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních titulů, na nichž ještě neoschla tiskařská barva, vám doporučujeme například nový detektivní román oblíbené Carol Higgins Clarkové Bouře, nebo psychothriller z pera mistra žánru Jonathana Kellermana, případně drsně ironický román Edgara Hilsenratha Fuck America.

Článek

Edgar Hilsenrath: Fuck America

Hilsenrathův román Fuck America představuje tu nejlepší tradici autobiografických vyprávění, jež se nijak nevyhýbají drsnému slovníku a obscénním situacím, přitom však říkají cosi podstatného o svém vypravěči i o světě kolem něj. Autor v románu sleduje úpornou snahu židovského imigranta přežít v New Yorku padesátých let.

Vypravěč knihy Jakub Bronsky se do města snů dostal jako displaced person, „osoba bez domova", dlouho po konci druhé světové války. Teoreticky by teď konečně mohl zahájit šťastnou etapu svého života, když tu předchozí překazil nástup fašismu v Evropě. Místo toho se ale pohybuje v neútěšném, krutém městě, obklopen bizarními bytostmi s podobně nevydařeným osudem...

Albatros Media – Plus, překlad Jana Zoubková, 200 str., váz., 249 Kč

Carol Higgins Clarková: Bouře

Další příběh vyšetřovatelského páru Regan a Jacka Reillyových se odehrává v malebném prázdninovém letovisku. Ale ani tady nemají klid.

Regan a Jack se rozhodli oslavit první výročí svatby v domě na pláži na Cape Cod, chtěli si užít klid a soukromí. Když se rozpoutala se prudká bouře, objevil se vyděšený mladík, že právě našel paní ze sousedství dole na pláži, spadla asi ze schodů. Jack s Regan se tam s ním rozběhnou, ale zjistí, že Adele Hopkinsová už tam není...

BB art, překlad Ivana Nuhlíčková, 240 str., váz., 229 Kč

A. D. Miller: Sněženky

Sněženky, prozaický debut britského novináře A. D. Millera, přinášejí bravurně zvládnutý, strhující obraz postkomunistické Moskvy a jejích obyvatel.

Britský právník Nicholas vzpomíná na svou „poslední zimu v Rusku": na pracovní problémy, které musel řešit při přípravě stavby nového ropovodu, ale především na osudové setkání se dvěma sestrami, Mášou a Káťou. Bezhlavě zamilován do Máši, rozhodne pomoci s přípravou dokumentů potřebných k výměně bytu jejich tety. Nevšímá si postupně se vyjevujících nesrovnalostí - drobností, která na první pohled působí nevinně, ale skrývají velikou hrozbu...

Knižní klub, překlad Ivana Štěpánková, 192 str., váz., 229 Kč

James Joyce: Kočka a čert

Jediná kniha Jamese Joyce určená dětem Kočka a čert vypráví o městečku na břehu Loiry rozděleném řekou na dvě části, které však nemá žádný most a občané městečka si ho ani neumějí postavit. Purkmistr města se proto upíše ďáblu, ten však chce jako protislužbu duši prvního člověka, který po mostě přejde. A jak to dopadne?

Autor napsal pohádku ve 30. letech jako dopis svému vnukovi. Kniha vychází u příležitosti 70. výročí autorovy smrti. Akvarely do knihy vytvořil talentovaný student Akademie výtvarných umění Tadeáš Kotrba.

Meander, překlad Ivana Pecháčková, 32 str., váz., 178 Kč

Jonathan Kellerman: Klam

Jonathan Kellerman představuje absolutní špičku mezi autory psychologických thrillerů. Jeho oblíbeným hrdinou je klinický psycholog Alex Delaware, který se v Kellermanových titulech objevuje již po třiadvacáté.

Elise Freemanová zoufale volala o pomoc, ale bohužel marně. Nyní vedle jejího mrtvého těla leží DVD, v němž citově i tělesně zdevastovaná žena vypráví mrazivý příběh o dlouhodobém zneužívání, jemuž ji vystavili tři sadističtí trapitelé. Brzy vyjde najevo, že všichni aktéři tragického příběhu vyučovali na nejprestižnější střední škole v Los Angeles. Milo Sturgis má před sebou dlouhou cestu za pravdou...

Domino, překlad Alexandra Kolašínová, 304 str., váz., 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám