Hlavní obsah

V Lucerně má premiéru mladá hvězda reggae přezdívaná Ganja Baby

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Queen Omega, které se přezdívá Ganja Baby, vystoupí poprvé v České republice. Do pražského Lucerna Music Baru zavítá prudce stoupající hvězda z Karibiku ve čtvrtek 17. února.

Článek

Zpěvačka Queen Omega pochází z Trinidadu a drží se spíše klasiky než dancehallu a hip-hopu. Ambiciózními rodiči byla odmalička vedena ke zpěvu a k účasti v různých soutěžích, kde se pomalu vypracovala. Matka ji seznamovala také se zásadními jazzovými a soulovými deskami. Nejvíce se dnes věnuje reggae, ale k soulu má blízko.

Profesionálně vystupuje od roku 2000. O rok později vydala debutovou desku Queen Omega v Londýně. Následovalo druhé album Pure Love, v roce 2004 Away From Babylon a pak nejnovější Destiny. Zazpívala si také s u nás velmi známým Gentlemanem.

Queen Omega zaujme na první poslech vášnivým hrubším hlasem, přehlednými melodiemi a chytlavými rytmy. K jejím největším hitům se řadí Judgment, Selassie I Know, Keep The Faith a rozhodně duet Perfect Combination, který nahrála s držitelem Grammy za nejlepší reggae album roku 2010 Buju Bantonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám