Hlavní obsah

Skupina Arcade Fire: Zisk Grammy pro nás byl šok

Právo, Šárka Hellerová

Kanadští indie-rockeři Arcade Fire, kteří převzali Grammy za nejlepší hudební album roku z rukou herečky a zpěvačky Barbry Streisandové, přišli na tiskovou konferenci, která následovala po slavnostním ceremoniálu, s písní na rtech.

Foto: Reuters

Win Butler z Arcade Fire s prestižní soškou

Článek

Podle hudebního serveru billboard.com si pobrukovali tradiční absolventskou hymnu amerických středoškoláků Pomp & Circumstance.

„Byli jsme velmi překvapeni, byl to šok. Říkal jsem to už dříve, ale nikdy jsem na to ve svém životě ani v nejmenším nepomyslel, až dokud nevyřkli jméno toho alba,“ líčil přítomným novinářům svůj údiv frontman Win Butler.

„Získali jsme cenu za album roku a my v alba opravdu věříme. Změnila náš život. Hudba změnila život každého z nás, takže když nahráváme album, vkládáme do toho celou duši. Pracujeme tvrdě. V době iPodů nebo singlů nebo ať už je ta doba jakákoli, nám stále na deskách hodně záleží.“

Ve své děkovné řeči nezapomněli Arcade Fire zmínit své rodiště Montreal. „Je tam velmi krásná umělecká scéna, hudba, tanec a hodně kreativních sil. Myslím, že vše, čím naše kapela je, svým způsobem pochází z tohoto města,“ zdůvodnil Butler, proč poděkování putovalo do rodného města.

"Máme před sebou opravdu hodně práce"

Richard Parry, který má v kapele na starost hned několik nástrojů od kláves přes kontrabas po bicí, si podle svých slov nedovede přesně představit, co prestižní ocenění znamená pro jejich budoucí kariéru.

Zato docela přesnou představu o tom má zpěvák countryového tria Lady Antebellum Charles Kelley. „Podívali jsme se na sebe a nastal takový ten moment, kdy si říkáte ‚Máme před sebou opravdu hodně práce.‘ V dobrém slova smyslu to na nás zvýšilo tlak – tohle je naše chvíle, abychom udělali dobrou nahrávku.“

Lady Antebellum prý v současné době pracují na nové desce. Mají již hotovou přes polovinu materiálu: „Máme opravdu dobrý pocit z toho, co jsme zatím udělali,“ říká Kelley, jehož skupině se toho večera podařilo to, co si podle zpěváka Hillary Scotta předsevzali: „Opravdu jsme si přáli, aby mohli být dnes večer Nashville a příznivci country pyšní. Myslím, že se ukázalo, že country je relevantní hudba. Doufám, že si lidé myslí, že tu vlajku neseme dobře.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám