Hlavní obsah

ANKETA: dejte cenu Anděl své zpěvačce roku

Novinky, sad

Za devět dní budou uděleny české hudební ceny Anděl. Čtenáři Novinek mohou už teď udělit své vlastní Anděly v sérii anket, která bude probíhat celý týden. V druhé anketě se volí zpěvačka roku. Akademií byly letos nominovány: Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém Lucie Bílá - Bílé Vánoce Lucie Bílé a Lucie Vondráčková - Dárek.

Článek

Hana Hegerová natočila jedno z nejúspěšnějších tuzemských alb loňského roku, kolekci slavných francouzských šansonů Mlýnské kolo v srdci mém. Je to její první album po 23 letech, které uplynuly od vydání desky Potměšilý host. Obsahuje do češtiny přebásněné skladby klasiků francouzského šansonu, jako jsou Serge Gainsbourg, Michel Legrand, Barbara či Isabelle Mayereau a další.

Lucie Bílá vloni vydala své první vánoční album Bílé Vánoce Lucie Bílé. Společně s Petrem Maláskem pro tu příležitost vybrali sestavu songů, patřících mezi celosvětově nejúspěšnější. Bílou na albu doprovází chlapecký sbor Boni Pueri.

Lucie Vondráčková v loňském roce rovněž nahrála album určené na vánoční trh. Jmenuje se Dárek a obsahuje celkem 19 skladeb - sedm novinek, sedm duetů a pět přepracovaných verzí starších písní.

Ceny akademie populární hudby se udělují od roku 1991. Původně se jmenovaly Výroční československé hudební ceny a prvními nositeli tohoto ocenění byli členové dnes již neexistující skupiny Lucie, Bára Basiková a Pavol Habera. Od roku 1997 se udělují sošky Andělů, jejichž autorem je Jaroslav Róna.

Hlasování ukončeno

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám