Hlavní obsah

Půvabný tanec nad propastí mainstreamu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pop/folk/rocková indie zpěvačka, která vztyčí svůj prapor někde mezi standardním americkým country-popem a táborem takzvaných "ulítlých" folkařek, vstupuje do hodně obsazené a vytěžené oblasti. Sara Bareillesová to činí přinejmenším s jistým půvabem a hodně se snaží, aby její CD Caleidoscope Heart nenudilo a měnilo barvy.

Článek

Pořád je to pop, díkybohu už za hranicí prefabrikovaného mainstreamového zoufalství. Bareillesová alespoň občas překvapí - v aranžích nástrojů nebo ve vyšperkovaných vokálech, nechávajících probleskovat v běžném popovém přístupu gospelové útržky.

Pro alternativní posluchače asi nebude až tak moc "freak". Neskučí, nekřičí ani nerapuje, je prostě jen dobrou zpěvačkou v tom starém smyslu slova. Aby její hlas odvedl svou práci, strhl na sebe pozornost a omotal si vás svým lyrickým, byť ne cukrkandlovým poutem, musí muzika zůstat jen krok od hranice mainstreamu.

Její countryovější věci se ani moc neliší od Sheryl Crowové, ale Bareillesová rozhodně nedělá country-pop. Stejně tak se nechá inspirovat třeba rock'n'rollem nebo soulem (tomu nahrává i fakt, že se většinou doprovází na klavír), ale nepřejímá klišé středoproudových soulových zpěvaček. Nikdy neustrne u jedné nálady, a deska tak nezůstává svému názvu Caleidoscope Heart nic dlužná.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám