Hlavní obsah

Ukázka z filmu Lidice je na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě jsou první záběry z několik let očekávaného historického velkofilmu Lidice. Premiéra je plánována na 9. června 2011.

Článek

Mluvený komentář k záběrům natočil herec František Němec.

"Filmařům zbývá ještě k téměř kompletně sestříhanému filmu doladit zvuk, hudbu a triky. Lidice budou finálně dokončeny začátkem března, protože nejpozději do 15. března musí být film s přihláškou v Cannes," sdělila tisková mluvčí Johana Turnerová.

Podle Adama Dvořáka, koproducenta a střihače filmu, je film postavený na dvou lidských příbězích a rozhodně to není dokument: „Pro mě jsou Lidice příběhem dvou chlapů, kteří chybovali: jednoho ta chyba stála život, druhému ho zachránila. A přesně to jsem se snažil do ukázky dostat“.

Snímek, jehož základem je scénář Zdeňka Mahlera, obtížně a dlouho sháněl sponzory. V průběhu času se změnil i režisér, místo Alice Nellis, která nemohla vzhledem k borelióze a neurologickým problémům pokračovat, film natočil Petr Nikolaev.

V hlavních rolích se objeví Karel Roden, Martha Issová a Zuzana Bydžovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám