Hlavní obsah

Turecká telenovela v Česku neuspěla, Nova ji přesouvá na podvečer

Novinky, Jakub Kynčl, Karen Mchitarjan, Jana Perglerová
Aktualizováno

Hlad po romantických přeslazených telenovelách není tak velký, jak se televize Nova domnívala. A ač mluvčí TV Nova v tiskové zprávě informovala, že apetit po tomto formátu v ČR existuje, dodala, že se TV Nova rozhodla seriál Tisíc a jedna noc přesunout jen na všední dny. Vysílat ho bude vždy v 17:30.

Článek

"Ano, 20.00 je sice prime-time, ale myslíme si, že správný čas pro telenovelu je 17.30. Nedomníváme se, že to je horší čas a doufáme, že si i v tomto čase seriál Tisíc a jedna noc najde své diváky," sdělila Novinkám mluvčí Novy Michaela Fričová.

Hlavní vysílací čas televize tak počínaje týdnem od 14. února naplní opět mimo jiné Ordinace v růžové zahradě 2, Ulice, Comeback či také Česko Slovenská SuperStar.

Z obrazovek zmizí reprízované díly amerického seriálu Odložené případy, které se až doposud vysílaly v čase, ve kterém půjde nyní turecká telenovela. "Netuším, jestli se k nim vrátíme. To ukáže až čas," dodala Fričová.

Nova tak překopáním programu nastolila neuvěřitelný zmatek. Většina televizních magazínů na příští týden je již vytištěna, diváky čeká rozmrzelost a zklamaní, že se vysílá něco jiného než je vytištěno.

Vysílací změny TV NOVA pro nadcházející pracovní týden
Původně se mělo vysílatBude se vysílat
pondělí 17:30Odložené případy IITisíc a jedna noc
pondělí 20:00, 21:50Tisíc a jedna noc, VíkendPoslední prázdniny (film)
úterý 17:30Odložené případy IITisíc a jedna noc
úterý 21:20Tisíc a jedna nocKriminálka New York V
středa 17:30Odložené případy IITisíc a jedna noc
středa 20:00Tisíc a jedna nocComeback (dva díly)
čtvrtek 17:30Odložené případy IITisíc a jedna noc
čtvrtek 21:25Tisíc a jedna nocKriminálka Las Vegas X
pátek 17:30Odložené případy IITisíc a jedna noc
pátek 20:00Slunce, seno a pár facekSlunce, seno a pár facek

Příští týden kvůli přesunu Šeherezády  vypadne z programu pořad Víkend. Podle mluvčí Fričové se následující týden na obrazovku Novy vrátí.

Generální ředitel Novy Jan Andruško a programová ředitelka Alex Ruzeková svorně připomínali, že tento romantický seriál si získal v zemích na východ od ČR srdce diváků. Podle nich pořad sledovaly nejen ženy. Oblíbili si ho prý i muži a teenageři do 12 let. A ačkoliv si s nimi programový ředitel Markízy Gorazd Slak notoval, že "seriál dobyl Balkán", tak v České republice narazil.

Anketa

Sledovali jste telenovelu Tisíc a jedna noc?
ano, viděl/a jsem téměř všechny díly
9,4 %
ano, viděl/a jsem pár dílů
2,5 %
viděl/a jsem jen první díl
2,5 %
ne
85,6 %
Celkem hlasovalo 60789 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám