Hlavní obsah

Zpěvačka Cher: Při natáčení filmu Varieté se Aguilera podobala Streepové

Novinky, J. I. Cuenca

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden vstoupí do kin film Varieté, v němž Tess, majitelku chátrajícího divadla Burlesque Lounge, hraje Cher a mladou vycházející hvězdu Christina Aguilera. Cher se tak vrací na plátno osm let poté, co hrála po boku Matta Damona ve filmu Bratři, jak se patří.

Článek

Proč jste se rozhodla ve filmu Varieté vrátit na filmová plátna?

Proč ne? Tím chci říct, že mi to zkrátka přišlo jako dobrý nápad.

S návratem jste ale čekala skoro deset let…

Nikdy jsem neplánovala stát se herečkou a v průběhu těch let jsem nenarazila na žádný film, který by mě dostatečně zaujal. Byl to prezident společnosti Screen Gems Clint Culpepper, kdo mě přesvědčil. Vlastně si přede mnou klekl na koleno a povídá: „Tenhle film prostě musíš vzít!“ No, tak jsem ho vzala.

Jak moc se vám Tess podobá?

Tess se mi podobá opravdu hodně. Je to umělkyně, je silná a má na starosti spoustu lidí. Zažila své okamžiky slávy, ale když se s ní ve filmu setkáváme, není na tom zrovna nejlépe. Naštěstí Tess ví, kdy je na čase odejít do ústraní a přenechat slávu druhým. I pro mě bylo velice zajímavé nebýt hlavní hvězdou tohoto filmu.

Jaký byl váš profesionální vztah s Christinou Aguilerou, která hraje vycházející hvězdu?

Dobrý, protože jsem na práci ve dvojici zvyklá. Nemám s tím nejmenší problém.

Co jste o ní předtím věděla a jaké bylo vaše setkání?

Věděla jsem, kdo to je a že má skvělý hlas. Když jsem ji na place potkala, připomnělo mi to, jak jsem se setkala s Meryl Streepovou na natáčení Silkwoodové, protože se mě ptala na stejné věci, na které jsem se tehdy ptala Meryl já. Možná proto jsem jí mohla dobře odpovědět. Hodně jsme si popovídaly o práci a životě. Obdivuji, že s ní dokáže být spousta legrace, ale současně umí být velice seriózní ženou, která je schopna pracovat na 120 procent.

Jakou radu byste dala dívce z malého města, jako je její postava ve Varieté, která přijede do Los Angeles, aby si tu splnila své celoživotní sny?

Řekla bych jí, že si zkrátka musí jít pevně za svým a nestarat se o to, co jí říkají druzí nebo jaké má šance. Pokud něco chcete, tak prostě jděte a udělejte to!

Bavilo vás natáčení?

Opravdu jsem si ho užila a velice dobře jsem si rozuměla se všemi, kteří se ho zúčastnili: s Christinou Aguilerou, Kristen Bell, Stanleym Tuccim, Camem Gigandetem, s Julianne Hough… Mám spoustu energie a spoustu mladých přátel. Je zábava pobývat v přítomnosti mladých lidí a sledovat je, jak se skvěle baví, je výtečné pozorovat jejich vášeň a nadšení. Je to báječná vzpruha.

Jaké je tajemství vaší nestárnoucí krásy?

Zřejmě to musíme mít v rodině, protože moje babička zemřela v 96 letech a pořád byla ohromně sexy a mojí matce je 84 a vypadá skvěle. Takže prostě budu pokračovat v práci a doufat, že to dopadne co nejlépe. A zatím se mi daří, i když si budu muset nechat operovat nohu, protože jsem si ji nedávno několikrát zranila.

Je třeba být ve skvělé kondici, abyste mohla natáčet film jako Varieté a současně provozovat vlastní show v Las Vegas?

Ano, ale já trénuji neustále, takže to pro mě nebylo nic nového. Běhám, posiluji, tančím salsu… Prostě mám ráda už jen ten pocit, když cvičím. A snažím se jíst zdravě a nepřejídat se, ale nedržím žádnou konkrétní dietu.

Jak byste sama sebe popsala?

Jsem umělkyně a chci dělat jen to, o čem jsem přesvědčena, že v tom budu dobrá. Asi bych už mohla jít do důchodu, ale pravda je ta, že mě práce baví. Jsem a vždycky budu bojovnice.

S jakými pocity vzpomínáte na začátky své kariéry, na dny Sonnyho a Cher?

Pořád mě obrovsky baví. A když sleduji nějaké naše záznamy, tak u toho vždycky pláču smíchy, protože Sonny byl jedním z nejlegračnějších lidí, jaké jsem kdy potkala. A musíte si uvědomit, že jsem v jistých ohledech pořád dost dětinská a smích je jednou z mých nejoblíbenějších činností. Moc ráda se dobře bavím.

Jste herečka, dokonce oceněná Oscarem. Napadlo vás někdy v dávné minulosti, že budete ve filmech tak úspěšná?

Nikdy mě nenapadlo, že budu točit filmy, a mnoho jsem jich nenatočila. Ale když se rozhodnu na nějakém podílet, je to kvůli tomu, že věřím jeho umělecké stránce.

Považujete se tedy víc za zpěvačku, nebo za herečku?

Častěji zpívám, ale mám moc ráda obě profese. Je těžké narazit na dobrý film, a čím jste starší, tím to je těžší…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám