Hlavní obsah

Muzikál U2 o Spider-Manovi má příšerné recenze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký tisk se zatím převážně shoduje, že dlouho očekávaný a mnohokrát odkládaný muzikál z dílny U2 Spider Man kandiduje na propadák roku.

Článek

"Spider-Man je nejdražší muzikál, který kdy zavítal na Broadway, a může se zařadit i mezi nejhorší," píše list New York Times. Washington Post ho označil za otravný, moc křiklavý a zmatený a Hollywood Reporter přímo za pitomost.

"Podle toho, co jsem v sobotu viděl, je Spider-Man tak žalostně nefunkční v každém ohledu, že už to nepůjde spravit," domnívá se kritik Ben Brantley.

Ve vzduchu létá 65 miliónů dolarů

"Tenhle nářez od kritiků je velkým zklamáním," přiznal mluvčí muzikálu Rick Miramontez a dodal, že se ještě pořád pracuje na změnách. "Jakákoliv recenze před premiérou je naprosto neplatná," dodal.

Recenze vyšly dlouho před oficiální premiérou pro veřejnost (15. března), což může producentům a autorům přidělat ještě větší vrásky. Celá "legrace" totiž stála kolem 65 miliónů dolarů (1,2 miliardy korun).

Muzikál se zdá být prokletý, problémy ho provázejí už více než rok. Režisérka Julie Taymorová a autoři Bono a The Edge z U2 několikrát ohlásili premiéru a vzápětí termín zrušili. Navíc se během zkoušení zranilo několik lidí. Nejvážnější případ se stal v prosinci, kdy herec Christopher Tierney spadnul z výšky devíti metrů a vážně si poškodil lebku a obratle.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám