Hlavní obsah

Primě hrozí ztráta názvu Prima Cool

Aktualizováno

Televizi Prima se více než rok po podání přihlášky nedaří zapsat ochrannou známku Prima Cool pro televizní vysílání. Úřad průmyslového vlastnictví (ÚPV) loni v prosinci společnosti FTV Prima přihlášku částečně zamítl.

Článek

"ÚPV v první instanci skutečně ve vztahu k některým službám zamítl registraci kombinované ochranné známky Prima COOL. Proti rozhodnutí úřadu jsme podali řádný opravný prostředek - rozklad. Jsme přesvědčeni, že by měl ÚPV našemu rozkladu ve druhé instanci vyhovět," sdělila Novinkám mluvčí Primy Jana Kocová.

Proti užívání názvu pro televizní program protestuje maďarská mediální společnost IKO Kábeltévé Szolgáltató. Ta má od roku 2006 evropskou registrovanou známku pro vlastní televizi Cool TV. Známka platí i v Česku, píše E15.

"Řízení u ÚPV není řízením o názvu našeho programu. Námi přihlašovaná kombinovaná ochranná známka, natož název Prima COOL, s ochrannou známkou COOL TV nekolidují. V Evropě existuje mnoho stanic, jejichž název sestává z názvu mediální skupiny a nějakého dodatku," dodala Kocová.

Společnost IKO Kábeltévé Szolgáltató, která v ČR vlastní dceřinou firmu IKO Cable, po Primě žádá, aby se zdržela označení svého druhého programu jako Prima Cool. "Projekt naší televize Cool momentálně běží v Maďarsku. Je to velmi úspěšný projekt. Ve chvíli, kdy v Česku najdeme dobré příležitosti k byznysu, tak určitě přikročíme k expanzi," řekla ředitelka IKO Cable Erika Luzsicza.

Maďarský kanál Cool TV je podobně jako Prima Cool, který televize Prima spustila v dubnu 2009, zaměřen na mužské diváky od 18 do 40 let. Prima Cool loni dosáhla podílu na sledovanosti 2,44 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám