Hlavní obsah

Olgoj Chorchoj i TON v nominacích na Czech Grand Design

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jména nových laureátů cen Czech Grand Design, udílených v kategoriích designér, fotograf nebo módní návrhář, budou známa již tuto sobotu. Ocenění budou předána v pražském Stavovském divadle, ceremoniálem provede Marek Eben.

Článek

V kategorii Designér roku se do užšího výběru dostali studio Olgoj Chorchoj (tvořené Michalem Froňkem a Janem Němečkem) za sáňky pro TON, kolekci skla pro Bohemia Machine Glass či lampy Teo pro Brokis, Lucie Koldová a Dan Yeffet za kolekci lamp Muffins pro Brokis, Stix Table a Stix Shelves a René Šulc za židli Era pro TON, lampu Káča a kolekci hraček Afrika.

Mezi fotografy se do finále probojovali Václav Jirásek, Ester Havlová a Salim Issa, mezi grafickými designéry pak Imagery, Robert V. Novák a Studio Najbrt.

Cenu, kterou z porcelánu navrhl loňský Grand designér Petr Babák, má šanci získat módní návrhář Jakub Polanka za kolekci Palindromy, Ready to wear a kolekce ve výstavě ve studiu LR, Liběna Rochová za Paměť a Timeless night nebo Hana Zárubová za no.kolo a fix-you.

Výrobcem roku se může stát firma Bohemia Machine Glass, Lasvit či TON, Obchodem roku pak 66 Gallery – Botas concept store, Křehký nebo Vitra.

Titulem Objev roku se bude moci po sobotním ceremoniálu pyšnit jeden z těchto mladých talentů: Matěj Chabera, Jan Plecháč nebo Jindřich Vodička.

Vyhlášeny též budou Cena veřejnosti a osobnost, jež vstoupí do Síně slávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám