Hlavní obsah

Na Sonisphere míří Iron Maiden, Korn i Mastodon

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní hvězdou festivalu Sonisphere mají být 11. června v Milovicích heavy metaloví veteráni Iron Maiden, britská kapela, která se stala synonymem pro vlnu pompézního metalu osmdesátých let.

Článek

Iron Maiden patří k vůbec nejstarším aktivním "metalákům". Jejich historie sahá do roku 1975, kdy se poprvé setkali Steve Harris a Dave Murray a vytvořili základní pilíř kapely. Složení se hodně měnilo, v osmdesátých letech přišel zpěvák Bruce Dickinson, který pak odešel na sólo dráhu a nakonec se znovu vrátil. V Česku jsou "mejdni" velmi oblíbení a už u nás vystupovali několikrát.

Dalšími dosud potvrzenými kapelami jsou nu-metaloví Korn, skupina bratrů Cavalerových Cavalera Conspiracy a Mastodon. Pořadatelé slibují ještě velké množství skupin, které budou ohlašovat během zimy a jara.

Minulý rok do Milovic dorazila takzvaná "velká čtyřka" (Metallica, Slayer, Megadeth a Anthrax) a podle údajů pořadatele na ní přijelo cca 35 000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám