Hlavní obsah

Zlatou kameru dostanou Michael J. Fox, John Travolta i zpěvačka Lena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Herec Michael J. Fox (Zpátky do budoucnosti) je bojovník. Už dvacet let ví, že má Parkinsonovu nemoc. Jak devětačtyřicetiletý americký herec k této zákeřné nemoci přistupuje, dojímá milióny lidí. Fox založil nadaci, svou autobiografii nazval Lucky Man (Šťastný muž). V sobotu jej televizní časopis Hörzu vyznamená za celoživotní práci.

Foto: Profimedia.cz

Herec Michael J. Fox na archivním snímku z natáčení filmu Návrat do budoucnosti (Back to the Future)

Článek

Bude to bezpochyby emocionálně hluboký okamžik při udělování 46. filmových a televizních cen Zlatá kamera v Berlíně. Televize ZDF bude dvouhodinovou show s moderátorem Hapem Kerkelingem přenášet živě ve 20.15. Loni se mohl svou němčinou (Dankeschön, Dankeschön, Dankeschön) pochlubit při stejné příležitosti Richard Gere.

John Travolta i Lena z Eurovize

Tentokrát zastupuje spolu s Foxem hollywoodskou frakci na udělování Zlatých kamer John Travolta (Horečka sobotní noci, Pulp Fiction). Zlatou kamerou bude vyznamenán jako nejlepší mezinárodní herec.

Vítězka písňové soutěže Eurovize 2010 Lena Meyerová-Landrutová (19) je v současnosti na roztrhání. Ocenění Zlatá kamera dostane za nejlepší národní hudbu a za to, že po 28 letech zajistila Německu s písní Satellite první místo v soutěži Eurovize.

Zlatou kameru si bude moci odnést také italská popová hvězda Eros Ramazotti. Herec Armin Müller-Stahl (80, Buddenbrookovi) bude oceněn za celoživotní dílo stejně jako zpěvačka Gloria Gaynorová (61, I will survive).

Do souboje o nejlepší televizní film jdou hned tři produkce ARD (sdružení regionálních německých televizí): kriminálka In aller Stille (BR), pokračování Místa činu - Wie einst Lilly (Jako kdysi Lilly) (HR) a drama Zivilcourage (WDR) s Götzem Georgem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám