Hlavní obsah

Některá muzea v Praze budou o víkendu zdarma či se slevou

– Praha
Právo, trj

Nikoli stokorunové částky, ale třeba dvacetikorunu zaplatí mezi 4. a 6. únorem zájemci, kteří se chtějí na Prahu podívat z jejích věží, třeba ze žižkovského vysílače. Vše v rámci akce Ledová Praha, kterou pořádají sdružení Pionýr a Nadace Dětem 3. tisíciletí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ze žižkovského vysílače si budou moci zájemci prohlédnout Ledovou Prahu.

Článek

„Na mnoha místech je vstupné zcela zdarma,“ řekla Iva Šafaříková z Pionýru. Nejde jen o věže, ale třeba také o prohlídku Pražského hradu. Vstup zdarma zde mají děti ve skupinách s doprovodem. Bezplatně své expozice nabídne Národní muzeum či Muzeum hl. m. Prahy na Florenci.

Lidé, kteří chtějí nabídku využít, si musejí vyzvednout vstupenky v ústředí Pionýra na pražském Senovážném náměstí.

„Pražané si chodí vyzvedávat vstupenky i v neděli dopoledne. Sice to moc rádi nevidíme, ale lze to,“ poznamenal předseda Pionýru Martin Bělohlávek. Ledové Praze předchází koncert Děti dětem. Sdružení vyzdvihlo význam práce dobrovolníků, letošní rok je rokem dobrovolnictví. V Pionýru jich s dětmi pracuje asi 3,5 tisíce.

Jde zpravidla o studenty, kteří sami Pionýrem prošli a působí jako vedoucí, zaměstnaní dospělí na takové aktivity zpravidla musejí čerpat dovolenou. Podle Bělohlávka by na to měl pamatovat zákon. „Jde nám o to, aby v rámci kolektivního vyjednávání a kolektivních smluv bylo běžné, že zaměstnavatel uvolní vedoucí na tábor,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám