Hlavní obsah

Scenáristé dostali od filmové nadace skoro půl miliónů korun

Právo, míš

Filmová nadace RWE & Barrandov Studio rozdělila ve druhém kole výběrového řízení za rok 2010 celkem 460 000 korun a v úterý předala vítězům symbolické šeky.

Článek

V kategorii literární příprava celovečerních hraných filmů byl za scénář Rodinný kruh oceněn Roman Kozák částkou 120 000 Kč, stejný příspěvek dostala Evita Naušová za projekt Mamája a 60 000 Kč získal Eugen Liška za Půlnoční míli.

V kategorii literární příprava televizní dramatické tvorby do stopáže maximálně 50 minut nadace podpořila 80 000 Kč Annu Mikulkovou za dílo Hra na schovávanou, Daniela Fischerová dostala za námět To nejlepší nás ještě čeká 60 000 Kč a Ladislav Vejvoda za projekt Úlet na Západ 20 000 Kč.

„Mezi žadateli o příspěvek nadace byli doposud úspěšnější profesionální tvůrci. Proto jsme naše aktivity rozšířili ještě o vzdělávání,“ uvedla předsedkyně správní rady Nadace Zuzana Horová a dodala, že v listopadu uspořádali ve spolupráci s MEDIA Desk a programem MIDPOINT workshop nazvaný miniMIDPOINT, zaměřený na dramaturgii a vývoj scénářů.

Filmová nadace RWE & Barrandov Studio přijala v jubilejním desátém kole výběrového řízení 88 projektů od 66 autorů. Pokud jde o realizaci již podpořených projektů, v listopadu 2010 měl premiéru film Davida Jařaba Hlava – ruce – srdce, v lednu začal Zdeněk Jiráský natáčet film podle oceněného scénáře Poupata a ve fázi příprav a jednání o reralizaci jsou snímky Nikdy nejsme sami, K moři, Nemesis, Smrt švýcarského pornoherce a Salón Gruber.

Reklama

Výběr článků

Načítám