Hlavní obsah

Supermana nově ztvární britský herec Henry Cavill

New York

Obdivovatelé Supermana se mohou těšit na nový film o svém oblíbeném hrdinovi. Tentokrát by jej měl hrát britský herec Henry Cavill.

Foto: Profimedia.cz

Henry Cavill je podle režiséra Zacka Snydera skvělou volbu pro muže s písmenem S na hrudi.

Článek

Nový snímek o nezničitelném muži alias Clarku Kentovi ještě podle AP nemá konečný název, předběžně se ale hovoří o titulu Superman: Man of Steel. Termín předpokládaného uvedení do kin je podle studia prosinec 2012.

Režie se ujme Američan Zack Snyder, který natočil například filmy 300: Bitva u Thermopyl z roku 2006, Úsvit mrtvých z roku 2004 nebo Legenda o sovích strážcích z roku 2010. Snyder označil Cavilla, který byl podle agentury AP již mezi kandidáty na Batmana, Jamese Bonda i předchozí verzi Supermana, za skvělou volbu pro muže s "S" na hrudi.

Sedmadvacetiletý Cavill hrál například ve filmech Laguna, Užívej si, co to jde z roku 2009, Tristan a Isolda z roku 2006 či v televizním seriálu Tudorovci z roku 2007. V předchozím filmovém příběhu o Supermanovi v režii Bryana Singera hrál hlavní roli Brandon Routh. Za nejslavnějšího představitele létajícího ocelového muže bývá označován Christopher Reeve ve snímcích ze 70. a 80. let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám