Hlavní obsah

Nové knihy - Martina Cole, Jaroslav Haidler i Peter James

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi novými knihami z poslední doby najdete například napínavý thriller Martiny Cole Těla na prodej, dobrodružný román ze zákulisí protinacistického odboje Jaroslava Haidlera Prokletá setba, nebo detektivní příběh s humoristickými prvky Dokonalá vražda od Petera Jamese.

Článek

Martina Cole: Těla na prodej

Britská královna zločinu Martina Cole v napínavém románu Těla na prodej rozehrává napínavou honičku policie s brutálním sériovým vrahem.

Daniella Crosbyová měla tělo, za které byli muži ochotní platit horentní částky. Zaživa to musela být krásná dívka. Teď tam ale ležela zmasakrovaná k nepoznání a sexuálně zneužitá. Ten pohled otřásl i zkušenou policistkou Annií Carrovou, které s vyšetřováním pomáhá její bývalá kolegyně Kate Burrowsová. Brzy je nalezená další zavražděná dívka, znetvořená ještě hůře, než ta předchozí...

Domino, překlad Jakub Volný, 296 str., váz., 249 Kč

Jaroslav Haidler: Prokletá setba

Prokletá setba je původní český román odehrávající se na pozadí skutečných historických událostí ve vypjatých okamžicích našich i světových dějin druhé třetiny 20. století. Jaroslav Haidler je čtenáři přibližuje zejména prostřednictvím důstojníka německé špionáže, který se kvůli nesouhlasu s Hitlerovou nacistickou politikou rozhodne spolupracovat s československou výzvědnou službou.

Při dobrodružné četbě plné vzrušujících zápletek budete vtaženi do zákulisí protinacistického odboje a partyzánských akcí. V další části popisující poválečné období pak doprovodíte hlavní postavu při odhalování pokusů na lidech s novou biologickou zbraní až k velice překvapujícímu závěru.

Jota, 448 str., váz., 348 Kč

Yiyun Li: Tisíc let vroucích modliteb

V povídkovém souboru Tisíc let vroucích modliteb se americká spisovatelka čínského původu Yiyun Li soustředí na osobní dramata obyčejných lidí, politická realita totalitního režimu zůstává jakoby v pozadí, přesto je neustále přítomna a nenápadně ovlivňuje a formuje životy hrdinů.

Texty tematizují vztah stárnoucích rodičů, kteří se jen těžko vyrovnávají s požadavky moderního světa, k dětem, jež se jim neodvolatelně odcizují a vzpírají se jak čínským rodinným tradicím, tak komunistickým ideálům.

Knižní klub, překlad Ladislav Šenkyřík, 208 str., váz., 249 Kč

Vít Slíva: Račí mor

Vít Slíva, kritikou i čtenáři oceňovaný básník, také ve své poslední sbírce potvrzuje, že poezie – toť především návrat do dětství, k mrtvým již rodičům, k času, který neodvolatelně zmizel, do míst, kde si lze připomenout, co jsem všechno býval a co už nikdy nebudu.

Avšak právě tato sbírka ukazuje také šíři Slívovy poezie. Ukazuje básníka jako úsporného miniaturistu, který dokáže vystačit se čtyřmi slovy, současně ho ukazuje jako toho, kdo umí vyklenout básnickou skladbu přes několik stran. Ukazuje ho jako virtuoza suverénně vládnoucího tvarem, stejně jako zoufalého prosebníka, kterému se právě před chvílí zavřela nebesa.

Host, 96 str., váz., 198 Kč

Peter James: Dokonalá vražda

Spisovatel a filmový producent Peter James má na svém kontě slušnou řádku hororových psychothrillerů. Hlavními hrdiny detektivního příběhu s prvky černého humoru a hororu jsou Victor Smiley a jeho manželka Joan, kteří jsou již dlouho svoji, už se vzájemně nepřitahují a silně si lezou na nervy. Každý z nich hledá rozptýlení u jiného partnera a Victor tajně plánuje vraždu své ženy, která by nebyla odhalena. To ale netuší, že jeho vraždu plánuje i Joan...

Brána, překlad Stanislav Pavlíček, 120 str., váz., 149 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám