Hlavní obsah

Pražské quadriennale chystá umělecké dílny pro veřejnost Scenofest

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jeden z programových pilířů největší světové přehlídky scénografie a divadelní architektury Pražské Quadriennale (PQ) – Scenofest – zveřejnil přehled dílen, jež budou od 16. do 26. června probíhat v české metropoli. Registrace do kurzů bude možná pouze do poloviny února.

Článek

Vybírat lze celkem z 52 dílen, jichž se zúčastní více než tisíc studentů. Centrem Scenofestu se stane pražská Divadelní fakulta Akademie múzických umění (DAMU). „Mezi vedoucími workshopů jsou opravdu výjimečné osobnosti z celého světa,“ říká Daniela Pařízková, výkonná ředitelka PQ.

„Pro studenty půjde o exkluzivní setkání, protože mnozí z vedoucích dílen se edukační činnosti běžně nevěnují. Navíc často půjde o témata a disciplíny mimo univerzitní osnovy“.

K lákavým jménům školitelů patří například britský loutkář Julian Crouch, duo světelných designérů z Brazílie Vera Hamburger a Raimo Benedetti nebo celosvětově uznávaný scénograf Erich Wonder.

Kompletní přehled dílen a údaje o registraci mohou zájemci najít na webu http://scenofest.pq.cz/workshops.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám