Hlavní obsah

Bruno Ganz opět září, tentokrát ve snímku Syté barvy

Právo, Michal Procházka (Solothurn)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli na něco lze v dobách ekonomické krize vsadit, tak je to ve Švýcarsku tamní herec Bruno Ganz. U nás známý představitel jednoho z andělů z Wendersova filmu Nebe nad Berlínem je první tamní superstar. Už několik let hraje stárnoucí a s nadsázkou řečeno udržované důchodce, kteří se vyrovnávají s vlastním stárnutím i ohlížením za životem.

Foto: Profimedia.cz

Bruno Ganz

Článek

Čtyřicátý šestý ročník festivalu ve švýcarském Solothurnu představil další film, který stojí na výkonu Bruna Ganze a je zároveň tragikomedií o pozdním věku člověka. Ve snímku Sophie Heldmanové Syté barvy Schwarze (Satte Farben von Schwarz) představuje muže, který zestárl se svou ženou, aniž by našel skutečný klid a pochopil svou partnerku.

„Snímek je zamyšlením nad celoživotním soužitím, které spolu prožijí dva velmi odlišní lidé. A třebaže všechny zamilovanosti už dávno vyprchaly, oni dokážou pochopit, že spolu poznali lásku svého života,“ uvedl Ganz.

Do boje na Oscara byl ale za Švýcarsko vyslán snímek Silvia Soldiniho, který nese titul Brucio do větru (Brucio nel vento).

Pojednává o východoevropském emigrantovi Tobiasi Horvathovi, který se snaží zapomenout na minulost. Vše ale změní mysteriózní dívka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám