Hlavní obsah

Nová CD - Amos Lee, Bruno Mars i FDK

Hudební novinky tento týden obohatí nová deska amerického písničkáře Amose Leeho Mission Bell. Dále debutové album, které sklízí jedno ocenění za druhým vydal Bruno Mars a nazval ho Doo-Wops & Hooligans!, pražská parta FDK s deskou Earthlinked zase sklízí pochvaly na tvrdé straně hudebního spektra.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Amos Lee: Mission Bell

Americký písničkář Amos Lee ve své hudbě kombinuje žánry jako folk, soul a jazz. Jeho styl se asi líbí kolegům, protože seznam hvězd, kterým dělal předskokana je úctyhodný: od Boba Dylana, přes Elvise Costella, až k Norah Jonesové, či Paul Simonovi.

Čtvrté studiové album nese název Mission Bell. Nahrál ho spolu s významnou country kapelou Calexico, jejíž člen Joey Burns ji i produkoval. S dalších hostů jmenujme Willieho Nelsona, či Lucindu Williamsovou.

EMI

Bruno Mars: Doo-Wops & Hooligans!

Bruno Mars je znám hlavně jako člen autorsko-producentského týmu The Smeezingtones, kteří napsali a produkovali řadu hitů pro umělce typu Sugababes, Brandy, Justina Biebera, Kid Cudiho a další. To vše ale byla příprava na jeho debutové album, které vychází pod názvem Doo-Wops & Hooligans!.

Deska, která v USA vyšla již začátkem října, obsahuje dvanáct písní, které převážně pocházejí z produkce Smeezingtones. Za song Just The Way You Are, který najdete i na debutové novince, byl nominován na Grammy v kategorii objev roku a nejlepší mužský popový výkon, mimo to je nominován v dalších pět kategoriích.

Supraphon/Warner Music

FDK: Earthlinked

Pražská kapela FDK, která se charakterizuje jako „atmospheric post hard core“ vydává po čtyřech měsících odkladů nové CD Earthlinked. Srovnávání FDK s kapelami jako Isis nebo Neurosis není úplně mimo mísu. FDK jsou totiž jednou z mála tvrdých českých kapel schopných ve svém žánru čelit mezinárodní konkurenci.

„Zatímco z postrockových ploch nového alba Earthlinked vyvěrá vzletnost, hardcorový základ mu dodává drsný nádech. Podstatná přitom zůstává sugestivnost masivních zvukových stěn, v nichž hrají prim kytarové plochy tvořené nejen tvrdými riffy, ale též subtilními linkami, které představují životodárné žíly v hrubé hardcorové tkáni.“

X Production

Diddy & Dirty Money: Last Train To Paris

Americký rapper a velký elegán Diddy se vrací s novým projektem, do kterého přizval i dvě krásné dámy - Dawn Richardovou a Kalennu Harperovou. Tato trojice vydala v Americe na sklonku minulého roku album Last Train To Paris, které se nyní dostává i k nám.

Dámy v projektu Diddy-Dirty Money ale nejsou žádné křoví, obě jsou totiž nejen výtečné zpěvačky, ale na desce se prosadily i jako skladatelky a textařky. Jako první singl se v rádiích představí Coming Home. Ve skladbě uslyšíme i hlas úžasné zpěvačky Skylar Greyové, která píseň navíc i složila.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám