Hlavní obsah

Filmový Festival otrlého diváka doplní přehlídka tetování a piercingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sedmý ročník Festivalu otrlého diváka se uskuteční v pražském kině Aero od 1. do 6. února a filmovým fanouškům nabídne šestnáct programových bloků a dvě přednášky. Letošní programovou skladbou se podle organizátorů proplétá ústřední téma ženy. Ženy silné, svůdné, uražené, vyzývavé, raněné i zraňující, blondýny či černovlásky.

Článek

"Při výběru filmů do letošního programu bylo naším cílem poukázat na opomíjený fakt, že takzvaně pokleslé filmy nejsou jen prvoplánovou přehlídkou násilí a nahoty, ale mají také výrazné emancipační tendence. Proto naše zaměření na ženy namísto juvenilní fascinace jejich zevnějškem spíše cílí na snímky, kde si silné hrdinky razí svou cestu maskulinním světem," uvedl k programu člen dramaturgického týmu Jiří Flígl.

Kostýmy vítány

Ti, kteří do Aera chodí už léta, vědí, že festival už netvoří jen projekce filmů, ale i speciální výzdoba kina. Stejně jako dříve dostane svůj prostor v programu také kostýmní "otrlá" projekce, kdy jsou diváci vyzváni, aby se na představení snímku Chladný jako led dostavili v relevantním kostýmu.

Tím je míněna hiphopová móda počátku 90. let. Tedy období, kdy se jako první bílý rapper dočkal masivní popularity představitel hlavní role tohoto snímku Vanilla Ice. "Každý, kdo přijde na projekci v prďáckém ohozu ala začátek 90's, bude organizátory festivalu přímo na místě odměněn nemalým množstvím drinků," slibují organizátoři.

Vystoupení členů studia Hell

Oživením má být vystoupení členů tetovacího a piercingového studia Hell před vybranými projekcemi. Vítězi soutěže probíhající právě na www.otrlydivak.cz bude před zahajovací projekcí přímo na pódiu zdarma aplikován piercing na zvolené části těla.

Festival má i originální upoutávku, která je kromě webu k dosažení i ve spřátelených kinosálech. Prodej vstupenek uvolnili organizátoři v úterý 25. ledna, stojí sto korun. Návštěvníci si na festivalu, označovaném za přehlídku filmové (ne)estetiky, mohou vybrat například mezi snímky Kurevská nakládačka (Bitch Slap), Holky s mačetami útočí! (Machete Maidens Unleashed!), Plivu na tvůj hrob (I Spit on Your Grave), Podle hvizdu poznáž pizdu (Pussy Talk) či Černé Vánoce (Black Christmas), což rozhodně nebude romantický příběh o nejkrásnějších svátcích roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám