Hlavní obsah

Vltava odvysílá Vinohradskou dvanáctku

Právo, rh

Dvanáct rozhlasových her od dvanácti autorů připravil Český rozhlas 3 Vltava pro rok 2011. Projekt s názvem Vinohradská 12 inicioval vznik původních her českých autorů. Jejich inscenace odvysílá Vltava vždy poslední úterý v měsíci v Klubu rozhlasové hry ve 21.30 hodin.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Rudiš napsal s Petrem Pýchou hru Lidojedi s podtitulem Hororová komedie

Článek

Jako první to bude 25. ledna hra Koule Davida Drábka, autora kritiky i diváky ceněných divadelních her Akvabely, Ještěři nebo Náměstí bratří Mašínů.

V dalších úterních večerech se posluchači mohou těšit na komedii Karla, v níž Pavel Brycz těží se svých zkušeností pedagoga, na komedii Marka Epsteina Pro nepřekonatelný odpor o agentuře zajišťující svým klientům bezproblémový rozchod s partnery.

Tragikomedii o comebacku zkrachovalého malíře nazvanou Učitel malby napsal jeden z nejnadějnějších talentů současného divadla Petr Kolečko. O tom, jaké zmatky způsobil archeologický nález na malém městě, vypráví komedie Obecní muzeum prozaika Tomáše Zmeškala.

Osvědčená autorská dvojice Petr Pýcha a Jaroslav Rudiš napsala hru Lidojedi s podtitulem Hororová komedie. Účast v projektu současné rozhlasové hry přislíbili též Martin Františák, Bogdan Trojak, Marek Horoščák, Lenka Lagronová či Magdalena Frydrychová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám