Hlavní obsah

Spearsová zaútočila na čelo americké hitparády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Popová hvězda Britney Spearsová se stala teprve druhým umělcem v dvaapadesátileté historii americké hitparády, který kdy měl více než jeden singl v prvním týdnu jeho uvedení v čele žebříčku.

Foto: Profimedia.cz

Britney Spearsová se vrací do čela hitparád.

Článek

Písnička Hold It Against Me, jež se na americkém trhu objevila 11. ledna, je čtvrtým singlem ve zpěvaččině kariéře, který se vyšvihl na vrchol hitparády v USA, a druhým, který žebříček ovládl ihned po vydání. V roce 2009 se jí to podařilo se skladbou s názvem 3.

Jediným dalším umělcem, který takový úspěch zaznamenal, je podle BBC Mariah Careyová s hity Fantasy a One Sweet Day v roce 1995 a Honey o dva roky později.

Podle systému sledování prodejů Nielsen SoundScan si Hold It Against Me zakoupilo a stáhlo 411 tisíc fanoušků. To podle statistik pohodlně překonalo dosud nejvyšší prodej za první týden v kategorii ženské sólové umělkyně. Tou byla od loňského února Taylor Swiftová, jejíž hit Today Was a Fairytale si pořídilo 325.000 lidí.

Šance na megahit

Spearsové nová písnička má šanci stát se megahitem. Hitparádu dobyla i v Kanadě, ale také už v některých evropských zemích, například ve Švýcarsku či Finsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám