Hlavní obsah

Festival amatérských filmů Klapka 2011 zve na filmy, které jinde neuvidíte

Novinky, Festival Klapka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kladenském Divadle Lampion proběhne v neděli 27. února již čtvrtý festival amatérských a nekomerčních filmů Klapka 2011. Pro návštěvníky je připraveno několik filmových bloků, diskuze s tvůrci i soutěžní výstava fotografií. Organizátorům festivalu je stále možné zasílat své filmy i fotografie. Letošními čestnými hosty budou herec a režisér Václav Marhoul a fotograf Karel Pazderka.

Článek

Jednodenní festival amatérských a nekomerčních filmů se po loňském úspěchu bude opět konat v Divadle Lampion v Kladně na náměstí Starosty Pavla, kde bude ve 14 hodin zahájen první filmový blok. Letos mají být filmové bloky nově rozděleny na amatérské a studentské, přičemž slíbeny jsou opět neotřelé scénky dnes již legendárních moderátorů mezi jednotlivými bloky.

Jako minulý rok se návštěvníci mohou těšit na pohádky, komedie, grotesky, animované filmy, drama, krimi i tolik oblíbený horor, a to vždy ve stopáži maximálně do 30 minut. Loňským čestným hostem festivalu byl herec Pavel Nový a Klára Jandová, letos se návštěvníci mohou těšit na herce a režiséra Václava Marhoula, který udělí svou cenu hosta.

Foto: Profimedia.cz

Václav Marhoul

Festival Klapka 2011 není jen filmovým festivalem, ale jeho součástí je každoročně i výstava fotografií. Mimo záběrů amatérských fotografů zde bude vystavena také tvorba čestného hosta Karla Pazderky, jenž se přes třicet let věnuje širokému spektru reklamní i výtvarné fotografie.

Organizátorům je i nadále možné zasílat filmy i vlastní fotografie a zúčastnit se tak fotosoutěže o hodnotné ceny. Letošními čtyřmi vyhlášenými tématy jsou: Jak žijeme v Kladně, Stáří, Móda (ne)všedního dne a Fotoseriál. Uzávěrka přihlášení fotografií do těchto kategorií byla posunuta do 13. února, možnost poslat svůj film na libovolné téma máte už jen do 22. ledna.

Festival amatérských a nekomerčních filmů se koná v neděli 27. února 2011 od 14:00. Vstupné je dobrovolné. Více informací najdete na stránkách www.klapka.info

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám