Hlavní obsah

Nová CD - Pearl Jam, White Lies i Půlnoc

Tento týden vychází živé album Pearl Jam Live On Ten Legs, novinka Ritual postpunkové kapely White Lies, nebo záznam dvou koncertů undergroundové Půlnoci.

Článek

Pearl Jam: Live On Ten Legs

Na pulty se dostává živá deska největších hitů grungeové legendy Pearl Jam, která v těchto dnech slaví dvacet let existence. Novinka nese název Live On Ten Legs a najdete na ní osmnáct songů.

Všechny skladby prošly kompletním remasteringem, o který se postaral dlouholetý spolupracovník kapely Brett Eliason. Na desce představující průřez kariérou najdete jak staré fláky jako Jeremy či Alive, stejně jako hity z posledního alba Backspacer.

Universal

White Lies: Ritual

Joy Division, Echo and the Bunnymen, Duran Duran a Ultravox – ke všem těmto legendám je přirovnávána londýnská postpunková partička White Lies. Jejich debut z roku 2008 se dočkal nadšeného přijetí, jak zásluhou temné, vyzrálé hudby, tak díky textům, které jako by napsal kříženec Nicka Cavea se Shakespearem.

Druhé album, které právě vychází, nese název Ritual a podle prvních informací má přinést o něco pestřejší zvuk. Producentem alba je zkušený Alan Moulder (Placebo, The Killers nebo Depeche Mode).

Universal Music

Půlnoc: Kniha Noci

Kapela Půlnoc, kterou dali dohromady členové legendárních PPU, fungovala v letech 1988-1993. Letos se dali znovu dohromady, aby odehráli koncert k uctění památky Mejly Hlavsy, který zemřel přesně před deseti lety. U té příležitosti pokřtili i nové album Kniha Noci.

Dvou album obsahuje záznam dvou koncertů, které proběhly na sklonku osmdesátých let: ten úplně první z léta 1988 a jeden jarní z roku následujícího. Za zmínku stojí i bonus v podobě legendární hymny českého undergroundu, písně Magické noci, avšak s hostujícím americkým beatnikem Allenem Ginsbergem (z dubna 1990). Výpravný digipack a množství fotografií potěší každého.

Panther

Neil Young: Le Noise (DVD)

Když vloni v září vyšlo album Neila Younga Le Noise, dočkalo se nadšeného přijetí, jak u publika, tak u kritiky, získalo i jednu nominaci Grammy. Nyní se nám do rukou dostává její vizuální podoba.

Nahrávání proběhlo ve zpěvákově studiu, kde Young nahrával i její zvukovou stopu. Za kamerou stál Adam CK Vollick. Na film se můžete podívat na Youtube.com, na kanálu Neila Younga

Supraphon/Warner Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám