Hlavní obsah

První živák roku 2011 vydali Pearl Jam

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neobvyklém období po Novém roce, kdy se CD téměř neprodávají, vypustili do světa svůj živák Live on Ten Legs američtí Pearl Jam. Má být hlavně dárkem ke dvacátému výročí této ikony grunge.

Článek

Bolestné halekání Eddieho Veddera, vypravěče depresivních příběhů a charismatického rockového frontmana, si před dvaceti lety získalo davy fanoušků (cca 60 miliónů oficiálně prodaných desek), a také jejich hlučná valivá rytmika a kytarová sóla vycházející z klasického sedmdesátkového hard-rocku mají své kouzlo dodnes.

Pearl Jam jsou naživo pořád nářez, o únavě materiálu se zatím mluvit nedá. Live on Ten Legs točili během sedmi let, kdy měl jejich šňůry pod palcem John Burton. Milníky rockové historie jako Jeremy a Alive tu doplňují novější věci, celkem se na desku vešlo osmnáct skladeb. Živáků už vydali hodně, a novinka tak má smysl hlavně pro toho, kdo jiné koncertní album nevlastní.

Celkové hodnocení: 80 %

Reklama

Výběr článků

Načítám