Hlavní obsah

Natalii Portmanovou při natáčení Černé labutě šokovalo, co baletky vydrží

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tancování se zraněnou nohou, celodenní vyčerpávající tréninky a po třicítce konec kariéry. Hollywoodská herečka Natalie Portmanová se při natáčení oceňovaného dramatu Černá labuť přesvědčila, že život baletky není nic příjemného. Za ztvárnění jedné z nich právě dostala Zlatý glóbus.

Článek

Devětadvacetiletá herečka musí ve filmu předvádět náročné taneční výkony a trénovala proto s tanečním mistrem už rok před natáčením. Navíc zhubla devět kilo. Její postava, baletka Nina Sayersová, je až chorobně hubená.

"Trénovala jsem pět hodin denně s učitelem baletu," řekla BBC Portmanová. Také denně plavala a přiznala, že neměla potuchy o tom, jak náročné to je.

Ve filmu musela tančit s dislokovaným žebrem, protože během natáčení není čas na prostoje ani kvůli hlavní hvězdě. "Je dobré poznat, čím procházejí skuteční tanečníci. Pořád tancují s různě vážnými zraněními. Budou tančit krásně i s vymknutým kotníkem a pak se odplazí ke kýblu s ledem. Je to docela šokující."

Foto: Profimedia.cz

Natali Portmanová

Portmanová tvrdí, že se z role hodně naučila. Prý zjistila, co všechno zvládne, včetně fyzické bolesti. Ve filmovém průmyslu podle ní existují podobné tlaky, ale přesto jsou tu podstatné rozdíly. Hlavně v tom, že věk není pro herce tak limitující, jako v baletu. A v neposlední řadě v baletu nejde o velké peníze.

"Dnes už se nikdo nestane slavným a bohatým díky baletu," konstatovala Portmanová.

Drama Černá labuť natočil slavný režisér Darren Aronofsky (Requiem za sen, Wrestler). V českých kinech se objeví 10. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám