Hlavní obsah

Hollywood Reporter: Seriál o Kennedyových zatrhla Schwarzeneggerova žena

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkolepý nákladný seriál o Kennedyových, ve kterém si zahrála např. Katie Holmesová, se možná v USA nebude vysílat, píše Hollywood Reporter (HR). Prý kvůli nátlaku ze strany klanu Kennedyů, ke kterým patří i Maria Shriverová, manželka Arnolda Schwarzeneggera.

Článek

Televizní síť AETN plánovala vysílání na jaro, ale rozhodla se ho zrušit. Konkrétně měly na televizi vyvíjet dlouhodobý nátlak Caroline Kennedyová a Maria Shriverová, píše HR.

O seriál by mohly mít zájem jiné televize jako Muse Entertainment a Asylum Entertainment, ale i u nich vznikne stejný problém. S Kennedyovými si to nechce nikdo rozházet, Shriverová je vlivná novinářka se známostmi a Arnold Schwarzenegger je bývalý guvernér Kalifornie.

“Většina kabelových sítí je součástí obrovských mediálních společností, jsou všechny pod stejnými tlaky. Možná že to půjde jen na video," řekl HR analytik Brad Adgate.

Michael Prupas ze společnosti Muse uvedl, že několik kabelových televizí by mělo zájem. Společnost Starz ho prý ztratila, stejně tak mediální magnát Rupert Murdoch. Společnost HBO, která má velké zkušenosti s drahými kvalitními seriály, to zřejmě nekoupí, protože ve spolupráci s Tomem Hanksem natáčí vlastní podobný projekt založený na knížce Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy. Ani NBC Universal, Disney a Hearst podle informací HR nemají zájem.

Negativní reklama může být plus

Přesto by někdo nakonec mohl najít odvahu, seriál je provokativní a může přitáhnout mnoho diváků.

“Jestli to může přitáhnout sledovanost, tak je na trhu místo,” shrnuje analytik Michael Nathanson. Právě pozornost médií kolem podivných přesunů seriálu mu může udělat nejlepší reklamu. Rodina Kennedyů si možná neuvědomila, že negativním postojem seriálu pomáhá.

Pokud by se ale seriál nevysílal v televizi, mohlo by to znamenat finanční pohromu, protože náklady byly údajně obrovské. AETN odmítá zveřejnit rozpočet, což je ve filmové branži dost nestandardní chování. Producenti a herci také odmítají cokoliv komentovat. Jisté je, že se Kennedyové zatím budou vysílat v Kanadě, na britském History Channel a v několika dalších zemích.

Reklama

Výběr článků

Načítám