Hlavní obsah

Česká televize láká na miliónové výhry

Právo, jp

„Dobrý večer, dámy i pánové, tady ve studiu, i vám doma u televizních přijímačů. Víte, že každá žena dokáže udělat z muže milionáře? Jen musel být předtím miliardářem,“ rozehřívá soutěžící, publikum i novináře ve studiu České televize (ČT) číslo 5 na pražských Kavčích horách v časném pondělním ránu moderátor, a také nová tvář ČT, pětačtyřicetiletý Petr Šiška.

Článek

Právě začíná natáčení pátého kola nové zábavné soutěže Vysoká hra. Její první díl poběží poprvé ve čtvrtek 3. února od 20.00 hodin na ČT jedničce. Pravidla jsou jednoduchá. Soutěžící obdrží na začátku hry milión korun, vybere si jednu ze sedmi kategorií, ve které chce soutěžit – na výběr je například film, politika, architektura či hudba - a dostane otázku, kterou vidí před sebou na monitoru a k ní tři, v druhém kole čtyři, ve třetím pět atd. možné odpovědi.

Soutěžící může vsadit celý milión na jednu možnost nebo celou částku rozdělit dle svého uvážení na více možností odpovědí. Aby to nebylo tak jednoduché, moderátor Šiška, kterého si možná pamatujete z kontroverzní reality show TV Prima Nic než pravda, kde odpovědi soutěžících prověřoval detektor lži, soutěžící trochu, nebo spíše hodně, znejisťuje.

„Vybral jste opravdu dobře? Co když to bude odpověď uvedená za bodem cé...,“ vemlouvá se bazilišek Šiška. Teprve když soutěžící potvrdí, že stojí za svou odpovědí, rozblikají se světélka a hudební předěl, znamenající, že ta která odpověď byla dobře nebo špatně.

„Moderátora jsem vybíral asi z třiceti uchazečů, a byli mezi nimi dost dobří. Například i jeden bývalý šéfredaktor jednoho deníku. Ale Šiška byla nejlepší,“ tvrdí režisér soutěže Adam Rezek.

Reklama

Výběr článků

Načítám