Hlavní obsah

Opilý šerif bratří Coenů vede v amerických kinech, v ČR bude v únoru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

True Grit (Opravdová kuráž) je aktuálně největším hitem amerických kin. Westernové drama s Jeffem Bridgesem v roli starého opilce na cestě za spravedlností natočila slavná dvojice bratrů Coenových.

Článek

Za tři týdny vydělal film zhruba 110 miliónů dolarů jen v USA a Kanadě, ve většině zemí světa ještě ani nebyl uveden. Jde navíc o první western za dvacet let, který překonal hranici 100 miliónů.

Snímek odsunul komedii Little Fockers (Fotři jsou lotři) na druhé místo a thriller Nicolase Cage Season of the Witch na třetí.

Mnohé naznačuje tomu, že snímek True Grit posbírá i nějaké ty ceny, včetně Oscarů. Nejedná se jen o typický akční komerční trhák, sdružení amerických scenáristů a producentů ho považují za velice zdařilé dílo a už rozhodla o nominaci na film roku na jejich výročních cenách.

Western bratrů Coenů vypráví o šerifovi Cogburnovi, který s nikým nejedná v rukavičkách a rád si přihne whisky. Spolu s mladou dívkou Mattie se vydává do nepřátelského území, aby vypátral a potrestal vraha dívčina otce. Jde o remake stejnojmenného filmu s Johnem Waynem, který za svou roli šerifa Cogburna získal v roce 1969 Oscara. V ČR bude uveden 17. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám