Hlavní obsah

Ta Fantastika ukončuje muzikály kvůli financím

Novinky, Stanislav Dvořák

Pražské divadlo Ta Fantastika, jehož spolumajiteli jsou i Lucie Bílá a Petr Kratochvíl, ukončuje produkci muzikálů, dokud nebude jasnější situace kolem evropských dotací. Uvedl to Kratochvíl na internetových stránkách divadla.

Článek

"K postupné derniéře dospěly oba dva zbývající muzikály, tj. Láska je láska a Excalibur a tudíž od prosince 2010 nastává delší přestávka v uvádění her pro českého diváka a divadlo Ta Fantastika bude pokračovat pouze ve hraní multimediálních představení," uvedl.

"Všichni (tj. současní majitelé Lucie Bílá, Julius Hirsch a já jako jednatel divadla ) jsme se dohodli, že vyčkáme definitivního rozhodnutí komise EU ohledně dotací soukromým subjektům a následně i definitivních výsledků soudní pře s pražským magistrátem. Do té doby nebudeme produkovat žádná další představení muzikálů ani činoher."

Dále si stěžuje, že drtivá část nákladů na tato představení za poslední tři roky byla hrazena z příjmů z multimediálních projektů divadla nebo z jeho vlastních peněz. V současné "diskriminační situaci" a trvale probíhající nekalé soutěži již pokračovat nechce.

Divadlo Ta Fantastika také oznámilo, že vyprodává část scénografie, kostýmů a rekvizit ze všech svých muzikálů a činoher.

Reklama

Výběr článků

Načítám