Hlavní obsah

Popík Plain White T´s neurazí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí Plain White T´s jsou v hudebním světě ještě pořád nováčky, do médií výrazněji prorazili před pěti lety. Na novince The Wonders of the Younger hrají příjemně pestrou muziku, která je do značné míry založena na napodobování skupin z šedesátých let.

Článek

Plain White T´s nejsou dost rockeři pro rockery, ani dost popaři pro popaře. Jsou někde uprostřed a spojují v sobě sentimentalitu Oasis s rozjančeným zpěvákem Mikou, který vypadá jako nějaký střelený Freddie Mercury na tripu.

Jejich zpěv se ale vyvinul spíše kalifornským hippie směrem, album vyznívá citlivě, místy má až folkový feeling a odkazy k popu šedesátých let lze hledat nejen ve vícehlasech, ale i v nástrojích (třeba zvony, některé smyčce).

I když tu není skutečný superhit, který by uváznul v hlavě několik dní a nešlo se ho zbavit, pár melodií se skutečně povedlo, za všechny jmenujme např. zpěvný chytlavý track Boomerang, který zní skoro jako pozdní Beatles. Plain White T´s samozřejmě nelze s liverpoolskou legendou srovnávat, ve světle průměrného popu se ale jeví jako docela dobrá kapela.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám