Hlavní obsah

Folkrockoví Goodfellas točí ve Spojených státech

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento/USA

Česká folkrocková formace Goodfellas nahraje svou novou desku v americké Kalifornii. Skupina na přelomu loňského a letošního roku odletěla do Sacramenta, kde během následujících dnů aktuální albová kolekce vznikne. Produkovat ji bude americký producent Chris DiBeneditto, kterého tvorba české skupiny zaujala loni v létě.

Článek

Tento poměrně známý producent stojí například za nahrávkami skupiny G Love & Special Sauce, spolupracoval také s Jackem Johnsonem a vydavatelstvím Brushfire Records. Na nahrávce Goodfellas se objeví několik skladeb z koncertního repertoáru, ale především většina zbrusu nových písní, které dosud nikde nezazněly.

Muzikanti slibují tradiční akustický zvuk, ale i příklon k rock’n’rollu a více zvukových experimentů. V České republice vyjde jejich čerstvé dlouhohrající album v březnu roku 2011 u vydavatelství Indies MG.

Goodfellas budou na svých stránkách a také na Facebooku během ledna pravidelně zveřejňovat informace a videodeník ze svého amerického nahrávání. Kvůli tomu s kapelou odcestoval i kameraman.

Členové Goodfellas se setkali v Karlových Varech v létě 2007. Od té doby na koncertech doprovodili kapely -123 minut, Toxique, Niceland či Imodium na jejich unplugged turné. Na podzim roku 2009 vydali své první CD Sweet and Lowdown.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám