Hlavní obsah

Tipy Martina Krause

Právo, TX, VLA, aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák skupiny Krausberry Martin Kraus uvádí, co jej v poslední době zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou album zpěváka Jamese Harriese s Emilem Viklickým a kniha: Blues o spolykaných slovech o Jaroslav Císař o Michalu Prokopovi.

Článek

Tipy Martina Krause

Čtu: Já jsem žádnou knížku dlouho nečetl, čtu noviny. Když jsem byl takovej rozněžnělej puberťák, tak jsem miloval Nebožtíka Tosse. To je knížka o tom, jak  v Americe žijí rodiny z podpory cikánským životem. Nic je nezajímá, jdou si pro dávky a žijí si svůj život  a jsou docela v pohodě. Říkal jsem si, že takhle by se mi líbilo žít.

Poslouchám: Dívám se v televizi na pěvecké soutěže Doremi a Caruso Show, oni všichni tak hezky zpívají a to se mi líbí.

Viděl jsem: Vůbec nikam nechodím, jím knedlíky a dívám se v televizi na zprávy nebo občas shlédnu nějakou inscenaci. Strašně mám rád soutěže - Milionáře a Pálí vám to?

Internet: Tak ten mě skutečně baví, pracuju s ním hodně často. Furt u toho sedím a dělám si svoje stránky krausberry.cz. Sám si je inovuji a dávám si tam obrázky. Jsem šikovnej kluk.

Jaroslav Císař : Blues o spolykaných slovech

Osobnosti bluesrockového zpěváka, politika a televizního moderátora Michala Prokopa věnoval svou další knihu publicista a knihovník Jaroslav Císař. Na 300 stránkách velice dobře graficky vypravené knihy v 18 kapitolách (devatenáctá přináší rozhovor s Prokopem a s jeho spolupracovníky) mapuje autor fenomén Prokop od jeho začátků v 60. letech (Beatový festival 1967) až po současnost. Kniha je doplněna podrobnou diskografií, fotografiemi a texty nejznámějších písní M. Prokopa a jeho Framus Five.

Oftis - Ústí nad Orlicí

James Harries. The Straight Session

V Praze žijícího mladého anglického písničkaře Jamese Harriese, jehož záběr sahá od folku přes jazz až po soul, doprovází na albu The Straight Street Session tuzemská jazzová špička - pianista Emil Viklický a kontrabasista Petr Dvorský. To dává stylově neukotvenému albu jazzovější a odlehčenější nádech, než mají jeho sólová vystoupení. U Harriese však nejde o styl, ale především o jeho vokální projev, který je nejen technicky dokonalý, ale nechybí mu skutečný prožitek. Však také spolupracoval s Terym Lee Halem i s temným Hugo Racem. (aš)

Indies, 36:15

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám