Hlavní obsah

Zemřel zpěvák skupiny Boney M Bobby Farrell

Petrohrad/Rusko
Aktualizováno

Ve věku 61 let zemřel ve čtvrtek během svého ruského turné zpěvák skupiny Boney M Bobby Farrell. V Nizozemsku to oznámil jeho agent. Farrellovi bylo 61 let. Příčina smrti není zatím známa.

Foto: Profimedia.cz

Ve věku 61 let zemřel 30. prosince v petrohradském hotelu zpěvák skupiny Boney M Bobby Farrell.

Článek

Farrell vystoupil ve středu v Petrohradu a ve čtvrtek měl letět do Itálie, kde jej čekalo televizní vystoupení. Před koncertem i po něm si údajně stěžoval na potíže s dýcháním. Ráno byl nalezen mrtvý v posteli v hotelovém pokoji. Příčina úmrtí není známa; podle zpěvákova manažera prodělal Farrell za posledních deset let několik drobnějších i závažnějších nemocí.

Farrellova životní pouť ve zkratce

Farrell se narodil na antilském ostrově Aruba, který má zvláštní status v rámci Nizozemského království. Podle své biografie opustil ostrov v 15 letech a živil se jako námořník. Později pracoval na diskotékách v Německu a Norsku. V roce 1974 si jej německý hudebník a skladatel Frank Farian vybral jako zpěváka do skupiny Boney M.

Skupina prorazila v roce 1976 s písněmi Daddy Cool nebo Sunny. Vedle Farrella, který byl znám spíše jako showman a tanečník než jako zpěvák, ji tvořily ještě Liz Mitchelová, Maizie Williamsová a Marcia Barrettová. Boney M koncertovali i v České republice.

V roce 1978 byli jednou z prvních západoevropských skupin, které mohly oficiálně vystoupit v Sovětském svazu. Na pozvání tehdejšího sovětského vůdce Leonida Brežněva vystoupili přímo na Rudém náměstí pro přibližně 3000 lidí.

Po rozpadu skupiny v roce 1986 pokračoval Farrell na sólové dráze. Při svých vystoupeních i nadále používal blyštivé kostýmy a extravagantní taneční choreografie známé z dob Boney M. Největší hity skupiny také nechyběly v jeho koncertním repertoáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám